Farse pe TikTok cu apeluri la 112. Trend periculos printre adolescenți: „Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă și o să își bată joc de gabori”
Data publicării:
Recent, o nouă tendință a luat amploare pe TikTok: adolescenții fac farse la numărul de urgență 112. Aceștia cer bani de la alți utilizatori ai rețelelor sociale pentru a plăti amenzile primite și pentru a continua să sune la 112 în glumă.

În timp ce pentru mulți oameni apelul la 112 poate fi o chestiune de viață și de moarte, acești adolescenți țin linia ocupată cu farse, iar urmăritorii lor contribuie financiar la aceste farse.

Ei trimit bani cu mesajul „pentru amendă”.

O femeie a relatat pentru Digi24 cum decurgeau aceste discuții în timpul live-urilor făcute de adolescenți, care se distrau sunând la 112.

„Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă la 112 și o să își bată joc de gabori. Spuneau că au mai sunat la un moment dat și a stat cu agenta în telefon și i-a spus că e închis în baie și că nu poate să respire și doamna îi spunea ce să facă, cum să respire, dar l-a bufnit râsul”, a declarat femeia.

Risc social semnificativ

Poliția consideră că aceste acțiuni reprezintă un risc social semnificativ, însă nu a specificat ce măsuri va lua pentru a descuraja acest comportament.

Anul trecut, au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la 112, dintre care jumătate s-au dovedit a fi alarme false.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!” / FOTO: freepik.com @Ambreen

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!”

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

pixel