Fraze pe care mincinoșii le rostesc întotdeauna în conversație, potrivit unui agent special FBI
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment
În fiecare zi, suntem înconjurați de conversații, dar uneori, este greu să știm când cineva nu spune întreaga adevăr sau când o persoană încearcă să ascundă ceva. 

Potrivit unui agent special FBI, există anumite fraze pe care mincinoșii le rostesc de obicei într-un mod aparent casual, dar care ar putea să dezvăluie intențiile lor.

Potrivit fostului agent special FBI, Jack Schafer, care a petrecut ani întregi interogând suspecți, mincinoșii rareori spun direct ceva fals — ei strecoară mici indicii în conversațiile de zi cu zi fără să își dea seama. Trucul este să știi ce să asculți!, potrivit YourTango.

Citește și Urania Cremene, despre mamele singure: „Uneori, puterea ta stă în oamenii pe care-i aduni lângă tine”

Aceste fraze pot părea inofensive la prima vedere, dar, atunci când știi ce să cauți, ele devin semnale importante care te pot ajuta să identifici minciunile înainte de a fi prea târziu.

 

SURSA FOTO: FREEPIK.COM@milanmarkovic

„Cam atât”

„Nu poți dovedi asta”

„De ce aș face asta?”

„Mă acuzi?”

„Nu-mi amintesc că am făcut asta”

Răspunsul întrebătorului la această manevră ar trebui să fie: „Ce îți amintești că ai făcut?” Oamenii cinstiți îți vor spune ce își amintesc că au făcut pentru a-și susține alibiul. Oamenii mincinoși, de obicei, se agăță de lipsa de memorie, spunând: „Nu știu ce am făcut.”

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@hryshchyshen

În acest caz, răspunsul întrebătorului ar trebui să fie: „Dacă nu știi ce ai făcut, este posibil să fi făcut exact ceea ce am descris eu.” Persoanele înșelătoare nu încearcă să-și amintească o acțiune din frica de a nu dezvălui adevărul.

Citește și Cum influențează educația emoțională a copiilor dezvoltarea lor ca adulți

Cheia pentru a detecta înșelăciunea este să asculți cu atenție ceea ce îți spune cineva. Cuvintele nu ies pur și simplu din gura oamenilor. Ele au un înțeles și sunt o reprezentare directă a ceea ce gândește o persoană. Cuvintele pot, și chiar o fac, să dezvăluie înșelăciunea.

Astfel, abilitatea de a detecta minciuna nu se bazează doar pe instinct, ci și pe atenția la detalii și interpretarea atentă a cuvintelor folosite. Frazele aparent inocente, dar care sunt frecvent rostite de mincinoși, pot oferi indicii esențiale despre adevăratele intenții ale unei persoane.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@8photo

Cheia este să pui întrebări care provoacă o reacție autentică și să evaluezi cum răspund cei care încearcă să ascundă adevărul. Așadar, ascultând cu atenție și punând întrebările potrivite, poți descoperi mai ușor când cineva încearcă să te inducă în eroare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Cele mai frumoase nume de fete care înseamnă „pur”

Alegerea numelui pentru o fetiță este un moment plin de...

Tot mai mulți părinți aleg acest prenume pentru fetițele lor

În alegerea numelui pentru un copil, mulți părinți...

Tradiții și legende de Sânziene

Pe 24 iunie, calendarul românesc marchează o zi cu dublă semnificație, una...



Cele mai noi articole

Top citite

Un nou tip de vacanță (scumpă!) atrage tot mai mulți părinți! Noua modă în parenting care întărește legătura părinte-copil

„Și profesorii au drepturi și trebuie să facă meditații!” Mesajul clar al ministrului Daniel David. Cere patru condiții

Copiii care au acest obicei „prost” sunt, de fapt, mici genii, spun psihologii. Semnele pe care părinții le ignoră și ce spune știința despre ele

Ministrul Daniel David, avertisment clar: „Dacă se reduc bursele şi nu se reduc și subvenţiile alocate partidelor politice, în momentul ăla e o problemă!”

pixel