Fraze pe care părinții le spun și care pot îndepărta definitiv copiii adulți
Data publicării:
Relațiile dintre părinți și copiii lor adulți nu sunt deloc simple. Conflictele din copilărie continuă să persiste, mai ales atunci când părinții repetă tipare dăunătoare și fac generalizări despre copiii lor adulți.

 Este nevoie de un efort emoțional activ ca părinții și copiii lor adulți să se trateze cu bunătate. Părinții care nu sunt dispuși să își schimbe comportamentul pot îndepărta definitiv copiii lor adulți.

„De ce nu poți să îți găsești un loc de muncă stabil?”

Sursa foto: freepik.com@bearfotos

Majoritatea părinților își doresc ce e mai bun pentru copiii lor adulți, dar uneori cele mai bune intenții pot fi dăunătoare.

Citește și Fraze pe care fiicele cele mai mari le spun adesea până la vârsta adultă

Părinții care întreabă în mod constant de ce copiii lor adulți nu își găsesc un loc de muncă stabil nu sunt la fel de susținători cum cred ei, iar această întrebare poate îndepărta definitiv copiii lor adulți.

Piața muncii pentru mileniali și Gen Z este mult mai instabilă decât era atunci când părinții lor din generațiile Baby Boomers și Gen X își găseau primul loc de muncă.

Părinții care întreabă de ce copiii lor adulți nu își găsesc un loc de muncă demonstrează o lipsă de conștientizare a dificultății reale de a găsi un loc de muncă.

Această linie de întrebare pune o presiune inutilă asupra copiilor adulți și le crește de obicei nivelul de stres și sentimentul de inadecvare.

„Trebuie să treci peste asta”

Sursa foto: freepik.com@freepik

O frază pe care părinții o spun și care poate îndepărta definitiv copiii lor adulți este „Trebuie să treci peste asta.”

La baza acestei fraze se află o atitudine de respingere și lipsă de susținere, mai ales pentru cineva care încearcă să se vindece de traume din copilărie sau de neglijare emoțională.

Un panel de experți de la YourTango a abordat subiectul dificil de ce părinții își resping sentimentele copiilor lor adulți.

Terapeutul licențiat în căsnicii și familie, Mary Kay Cocharo, a explicat că mulți părinți au dificultăți atunci când copiii lor aduc în discuție emoțiile negative, așa că îi resping pe aceștia în loc să facă față direct sentimentelor de rușine și remușcare pe care le trăiesc.

„Când îmi dai nepoți?” 

Sursa foto: freepik.com@teksomolika

Este o altă frază pe care părinții o spun și care poate îndepărta definitiv copiii lor adulți.

Deși părinții ar putea pune această întrebare într-un mod bine intenționat sau glumeț, copiii adulți tind să o perceapă ca pe o critică. Ei internalizează convingerea că părinții lor sunt dezamăgiți de ei și nu îi acceptă pentru cine sunt în acel moment.

Prin întrebarea „Când plănuiești să ai copii?”, părinții pun o presiune inutilă asupra copiilor lor pentru a lua o decizie profund personală. De cele mai multe ori, întrebarea despre nepoți se simte invazivă.

Părinții care spun această frază fără a le oferi copiilor adulți niciun fel de răgaz îi pot îndepărta definitiv.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Varste si etape

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel