Greșeli de make-up care te fac să pari mai bătrână
Data publicării:
Machiajul ar trebui să ne scoată în evidență frumusețea naturală, să ne dea încredere și acel glow fresh.

Dar uneori, din grabă sau din obișnuință, folosim produse sau tehnici care, în loc să ne întinerească, ne adaugă câțiva ani în plus. Vestea bună? Toate aceste greșeli se pot corecta ușor.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli:

SURSA FOTO: Freepik.com@stockking

Fond de ten prea gros sau matifiant

Texturile grele se adună în liniile fine și riduri, accentuându-le. Alege un fond de ten ușor, cu finisaj luminos sau satinat. Mai puțin înseamnă mai tânăr!

Pudra aplicată în exces

Da, pudra fixează machiajul, dar aplicată pe toată fața, usucă tenul și evidențiază fiecare rid. Folosește-o doar în zona T, sau optează pentru o pudră translucidă fină.

Citește și Sunt parfumurile responsabile de pubertatea precoce la copii? Ce arată studiile

Rujuri în nuanțe prea închise sau mate

Buzele se subțiază odată cu vârsta, iar rujurile închise sau mate accentuează acest lucru. Nuanțele calde, hidratante, cu puțină strălucire, dau efect de volum și prospețime.

Contur prea dur sau blush greșit

Conturul aplicat greșit poate „trage” trăsăturile în jos. Blush-ul aplicat prea jos sau în nuanțe nepotrivite (prea portocaliu sau prea roz) adaugă ani. Alege tonuri calde, aplicate pe pomeți, în sus, pentru un efect liftat.

Sprâncene prea subțiri sau prea întunecate

Sprâncenele subțiri îmbătrânesc vizibil. Iar cele desenate prea închis creează un contrast dur. Mergi pe un look natural, cu o nuanță apropiată de culoarea părului tău.

Iluminator aplicat greșit

SURSA FOTO: Freepik.com@stockking

Iluminatorul e minunat… dar doar dacă e folosit cu măsură. Aplicat pe riduri sau pori măriți, le scoate în evidență. Pune-l doar pe zonele înalte ale feței: pomeți, arcadă, colțul intern al ochilor.

Citește și Pericolul din Generația Z: Adolescența, mai dificilă azi decât acum 20 de ani! Ce s-a schimbat, conform unui nou sondaj

Eyeliner negru pe linia de jos a ochilor

Liniile negre, în special în zona inferioară a ochilor, pot micșora ochiul și accentua cearcănele. Optează pentru un creion maro sau bej în interiorul ochiului și evită liniile dure.

Fard de pleoape sidefat în exces

Fardurile foarte sidefate se așază în pliurile pleoapei și evidențiază textura pielii. Alege tonuri mate sau satinate, mai ales dacă ai pleoape ușor căzute, potrivit Citymagazine.

Gene neîngrijite sau mascara uscat

Mascara veche încarcă genele, le lipește și dă un aspect obosit. Schimbă mascara la 3-4 luni și nu uita să folosești un ondulator pentru un efect de lifting natural.

Machiajul neadaptat vârstei

SURSA FOTO: Freepik.com@Wavebreak Media

Poate cea mai importantă greșeală: folosim aceleași tehnici de la 20 de ani și la 40. Machiajul trebuie adaptat evoluției pielii – accent pe hidratare, luminozitate, și simplitate.

Concret, machiajul e un instrument magic dacă știm cum să-l folosim. Nu e despre a acoperi, ci despre a evidenția ce avem frumos. Renunță la ce îți adaugă ani și păstrează doar ce îți pune zâmbetul și prospețimea în valoare!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cele mai frumoase poezii de Paște scrise de poeți români

Sărbătoarea Paștelui nu aduce doar lumină și speranță...

Greșeli de make-up care te fac să pari mai bătrână

Machiajul ar trebui să ne scoată în evidență frumusețea...

Joaca – secretul unei relații armonioase între frați

Când ai doi (sau mai mulți) copii în casă, e imposibil...



Cele mai noi articole

Top citite

Adda a răbufnit pe TikTok: „Cine a făcut, mă, manualele de clasa a II-a? Nu mai pot!” Părinții confirmă: „Ceva de speriat! Zici că o fac intenționat să-i îndobitocească”

Profesoara Claudia Chiru atrage atenția: „Asta e greșeala foarte mare pe care o fac părinții înainte să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare!” / VIDEO

Prof. Claudia Chiru: „Eu nu înțeleg de unde întrebarea: «face învățătoarea prea mult, face prea puțin?» E un cerc vicios care se alimentează” / VIDEO

Ce e NEVOIE să facă învățătorii cu copiii în clasa pregătitoare? Prof. Claudia Chiru: „E musai asta! Toate au o ordine. Să NU ne mai grăbim!” / VIDEO

pixel