Cum să crești copii inteligenți din punct de vedere emoțional? Strategii de la un specialist în dezvoltarea micuților: „Le-ați spus vreodată să nu plângă?”
Toți părinții doresc să-și vadă copiii fericiți. Conform observațiilor Suzannei Jones, expert în parenting, pe care le-a împărtășit în Yourtango.com, uneori este dificil pentru părinți să recunoască starea de fericire a copiilor lor.
Aceasta se datorează faptului că semnele fericirii pot fi confundate cu trăsăturile mai puțin dorite, precum rebeliunea.
Jones a analizat șapte semne care ar putea ajuta părinții să înțeleagă că cei mici sunt fericiți. Provocarea constă în a face distincția între trăsăturile pozitive ale fericirii și cele ale rebeliunii.
Uneori, părinții își impun propriile lor standarde asupra ceea ce consideră a fi o trăsătură de personalitate „bună” și cum ar trebui să arate succesul. Printre aceste trăsături care indică fericirea copilului se numără și exprimarea de sine. Acest lucru arată că micuțul se simte în siguranță și confortabil pentru a-și exprima liber sentimentele, fără frica de a fi judecat.
„Copilul tău va simți libertatea și securitatea de a fi el însuși”, remarcă expertul. De asemenea, el poate fi „autoritar sau cu opinie” pentru că „este asertiv și poate gândi singur”.
SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm
Autenticitate. Copiii se simt liberi și în siguranță să-și exprime adevărata identitate.
Independență sau colaborare. Ei sunt capabili să fie asertivi și să gândească independent, dar și să lucreze eficient în echipă.
Curiozitate. Sunt dornici să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor, dezvoltându-și astfel intuiția.
Îndrăzneală. Își asumă riscuri și încercă lucruri noi pentru a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele.
Reziliență. Nu se descurajează ușor și sunt motivați să depășească obstacolele pentru a-și atinge scopurile.
Creativitate. Folosesc imaginația și gândirea originală pentru a inova și a contribui la lumea din jurul lor.
Nonconformism. Refuză să fie limitați de norme sau convenții și caută modalități noi și inventive de a aborda problemele și de a-și exprima individualitatea.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.