Iată ce cuvinte sunt la fel de importante pentru copilul tău ca „te iubesc”. „Noi ne încurajăm copiii să se valorizeze, mai ales când au dificultăți?”
Data publicării:
Trei cuvinte sunt cruciale pentru stima de sine a copilului tău, potrivit unui psiholog. Ele inițiază învățarea profundă care poate avea efecte de durată.

Toți părinții aspiră ca copilul lor să se simtă iubit și să prospere în cele mai bune condiții.

Dacă a spune „te iubesc” este foarte important, Jeffrey Bernstein, psiholog, discută în Psychology Today despre importanța pe care o pot avea alte trei cuvinte: „Cunoaște-ți valoarea”.

Sursa foto: freepik.com@viktorfilm

Potrivit psihologului, părinții îi oferă copilului lor cel mai mare cadou atunci când îl învață să se prețuiască pentru cine este și nu pentru ceea ce face.

Citește și „Modalități de a-ți încuraja copilul să fie curios. De ce este o abilitate de viață care contează atât de mult”

„Înscrieți golul câștigător pe un teren de fotbal, terminând primul la ortografie sau participarea la un minunat recital de dans nu va fi suficient pentru a oferi copilului dumneavoastră un sentiment de valoare de durată.

Da, este fantastic pentru copii să acumuleze astfel de realizări.

În același timp, când loviturile nu ating poarta, când scorul la testul de matematică nu este foarte bun, ce se întâmplă.

Noi ne încurajăm copiii să se valorizeze, mai ales când au dificultăți în viață?”, spune psihologul.

Învățați copiii să își cunoască valoarea

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Vezi și „Ți-ai trimite copilul de patru ani singur la magazin? Experiența este o provocare nu numai pentru micuți, ci și pentru părinți”

Jeffrey Bernstein sugerează că părinții își invită în mod regulat copiii să se conecteze cu ei înșiși și să se concentreze mai degrabă pe abilitățile lor personale decât pe realizările lor.

Menținerea la vedere a propriilor abilități permite, de fapt, să urmărească un scop de progres personal. El evită astfel să urmărească recunoașterea și validarea externă.

„Copiii au nevoie de aceste abilități esențiale de vorbire cu sine și raționament pentru a învăța să-și cunoască cu adevărat valoarea pe termen lung.

Fără aceste abilități, ei nu își pot face propriul inventar personal al eforturilor și realizărilor din trecut pentru a exersa să se simtă bine cu ei înșiși în fața unor situații dificile.

Știm cu toții că stima de sine este atât de importantă pentru noi toți, ca părinți, este crucial să ne ajutăm copiii să învețe să se prețuiască pe ei înșiși”, explică specialistul potrivit Parents.fr.

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Citește și „Lucruri care îi fac pe părinți mai fericiți. Zâmbetul bebelușului lor este pe primul loc”

Această învățare începe cu aceste trei cuvinte esențiale, dar și cu dialoguri părinte-copil axate mai degrabă pe progresul calităților personale decât pe validarea rezultatelor obținute.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Aceste 10 fraze te expun ca o persoană slabă. Evită-le

Fiecare are un mod unic de a se exprima și de a...



Cele mai noi articole

Top citite
Acestea sunt cele patru culori pe care oamenii încrezători în sine le poartă, conform psihologiei / FOTO: freepik.com@freepik

Acestea sunt cele patru culori pe care oamenii încrezători în sine le poartă, conform psihologiei

Mama „Venmo” devine un model de parenting tot mai popular: Ce spun experții despre acest trend / FOTO: freepik.com @olgsera

Mama „Venmo” devine un model de parenting tot mai popular: Ce spun experții despre acest trend

„Spune-mi cum scrii ca să-ți spun cine ești”. Arta de a descoperi cine ești prin grafologie / FOTO: freepik.com@Bragal

„Spune-mi cum scrii ca să-ți spun cine ești”. Arta de a descoperi cine ești prin grafologie

Pierderea autorității în fața copiilor, o problemă din ce în ce mai frecventă: Ce NU ar trebui să facă părinții niciodată? / FOTO: freepik.com @mku018

Pierderea autorității în fața copiilor, o problemă din ce în ce mai frecventă: Ce NU ar trebui să facă părinții niciodată?

pixel