Iată cum să reacționezi atunci când copilul tău refuză să se culce, potrivit unui celebru psiholog / VIDEO
Data publicării:
Psihologul și autoarea bestsellerului mondial „Good Inside” , Becky Kennedy, cunoscută pe Instagram drept „Dr. Becky” , a oferit un sfat util pentru părinți în lupta lor de a-i pune pe copii în pat seara. 

Într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare, Dr. Becky a abordat problema comună cu care se confruntă mulți părinți: dificultatea de a-i convinge pe cei mici să adoarmă fără crize sau proteste.

În postarea sa, Dr. Becky a pus întrebarea: „De ce copiii amână momentul culcării?”. Ea a observat că adesea aceasta se întâmplă pentru că micuții nu vor să se despartă de părinți.

Ora de culcare devine astfel un moment tensionat pentru ei, deoarece le este greu să accepte separarea de figurele lor de atașament.

„Stai o clipă, vreau doar să te îmbrățișez strâns”

SURSA FOTO: freepik.com @gorielov

Atunci când se pregătește să meargă la culcare, copilul caută să se simtă conectat cu părinții săi. Dr. Becky explică că problemele legate de somn sunt adesea cauzate de anxietatea separatării.

Dacă copiii pun o mulțime de întrebări pentru a întârzia momentul în care părinții părăsesc camera lor, este din această cauză. Expertul subliniază că deseori copiii nu sunt atât de interesați de răspunsurile la întrebările lor, cât sunt de prezența părinților lor alături de ei.

Pentru a întrerupe acest ciclu, Dr. Becky oferă un sfat practic: „atunci când copilul tău îți adresează o serie nesfârșită de întrebări înainte de culcare, în loc să răspunzi mereu, ia o mică pauză și spune-i copilului tău următoarele: «Stai o clipă, vreau doar să te îmbrățișez strâns»”.

Psihologul afirmă că această abordare simplă poate avea un efect miraculos: „este minunat să creezi conexiune înainte de a merge la culcare și promit că întrebările vor fi mai rare pentru că ai răspuns nevoii lor reale, aceea de conectare”, concluzionează ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Becky (@drbeckyatgoodinside)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!” / FOTO: freepik.com @senivpetro

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!”

pixel