Iată de ce nicio regulă NU este dăunătoare pentru copii și părinți, potrivit unui expert
Data publicării:
Lipsa regulilor poate fi epuizantă pentru copii, care pot intra apoi în negocieri constante pentru a înțelege unde se află limitele. De asemenea, poate fi extrem de obositor pentru părinți. Aceștia experimentează diverse tehnici educative înainte de a găsi cea mai potrivită abordare. 

Fie că urmează instinctul, adoptă o educație pozitivă sau preferă un stil strict, toate aceste metode vizează același scop: dezvoltarea copiilor într-un mod împlinit, pentru a le asigura abilitățile necesare pentru a fi fericiți mai târziu în viață.

Indiferent de metoda de educație aleasă, cheia succesului în acest domeniu este stabilirea unor limite clare.

Claire Lerner, expertă în parenting și dezvoltare infantilă, a discutat despre acest subiect în revista Psychology Today

„Atunci când limitele sunt neclare și există multe discuții sau negocieri, apare o mare gaură neagră pe care copiii o umplu cu încercări neîncetate de a păstra părinții implicați sau de a-i determina să facă ceea ce doresc. Acest lucru nu este doar obositor și frustrant pentru părinți; este obositor și pentru copii, care depun multă energie mentală în apărarea argumentelor lor și explorarea oricărui unghi, devenind tot mai entuziasmați și neliniștiți”, explică experta.

Este adesea dificil să le explici copiilor limitele și să-i încurajezi să le respecte, deoarece ei pot dori să negocieze și să-și impună punctul de vedere.

Citește și Amenințarea pe care NU ar trebui să o mai spui niciodată copilului, conform unui terapeut: „E cel mai mare coșmar pentru el!”

Această situație poate fi epuizantă atât pentru părinți, cât și pentru copii

„Este, de asemenea, extrem de obositor pentru părinți să se implice în negocieri constante și să își apere sau să justifice motivele pentru care impun aceste limite importante și necesare copiilor lor.

În același timp, copiii sunt frustrați și plictisiți, ceea ce poate deteriora conexiunea esențială dintre părinți și copii”, explică experta.

Aceasta este motivul pentru care stabilirea și menținerea regulilor este important pentru copii, oferindu-le un cadru stabil în care să crească, să se orienteze și să se bucure mai mult de fiecare moment, cunoscându-și locul în familie.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel