Iată secretul pentru a crește copii care sunt mai inteligenți emoțional și rezilienți decât majoritatea. „Este esențial”
Data publicării:
Ai spus vreodată copilului tău să nu plângă sau „Nu fii trist”? 

Este un instinct comun pentru părinții iubitori care își doresc ca cei mici să fie fericiți. Dar adevărul este că a fi fericit 100% din timp este nerealist atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Citește și Crăciunul alături de copiii tăi: ceea ce contează sunt momentele, nu cadourile. „Cei mici nu au nevoie de un spectacol grandios pentru a simți magia sărbătorii”

Este esențial să îi învățăm pe copii cum să navigheze întreaga gamă de emoții.

Ca specialist în viața copiilor și terapeut, ajut familiile să facă față unora dintre cele mai mari provocări ale vieții, cum ar fi un diagnostic de cancer, o moarte sau o tragedie comunitară, potrivit CNBC.com.

Ce descopăr este că majoritatea părinților nu își doresc de fapt ca copiii lor să nu aibă emoții. Își doresc să poată rezolva lucrurile pentru ei, dar mai mult decât orice, își doresc ca micuții lor să învețe cum să își exprime și să își gestioneze mai bine sentimentele — să devină mai inteligenți emoțional.

Iată secretul despre ce pot face părinții pentru a crește copii emoționali inteligenți, indiferent de ce le rezervă viața.

SURSA FOTO: freepik.com@freepik

Numește și validează emoțiile.

Pentru ca copiii să fie inteligenți emoțional, trebuie să înțeleagă ce sunt emoțiile. Adesea, ei învață acest lucru de la adulții și îngrijitorii în care au încredere.

Ia-ți un moment pentru a reflecta asupra modului în care îți exprimi și gestionezi reacțiile, cum ar fi iritarea și anxietatea. Exemplul tău este important.

Cu cât vorbești mai deschis despre sentimente, inclusiv despre ale tale, cu atât astfel de discuții vor deveni mai naturale pentru întreaga familie.

Modelează și practică abilități de gestionare a stresului

Adoptă o viziune pe termen lung

Îngrijirea inteligenței emoționale a copilului tău nu se referă doar la gestionarea sentimentelor de azi; este vorba despre a-i echipa cu instrumentele necesare pentru o viață întreagă de relații sănătoase și bunăstare emoțională.

Prin cultivarea unui vocabular emoțional puternic și normalizarea abilităților de gestionare a stresului, pui bazele unor indivizi rezilienți și empatici care pot înflori în ciuda complexităților vieții.

Procesul poate părea copleșitor. Începe cu pași mici. Alege una dintre aceste strategii și adaug-o în rutina ta. Fiecare efort este un pas către creșterea unor copii inteligenți emoțional.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...



Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel