Iată trăsătura de personalitate de care părinții se tem cel mai mult pentru copilul lor
Data publicării:
Care este trăsătura de personalitate pe care părinții speră să nu o vadă la copilul lor? Un psiholog explorează acest subiect. 

Imaginați-vă cum vă vedeți copilul crescând și dezvoltând trăsături de caracter unice. Ca mulți părinți, există o trăsătură de caracter care v-ar putea deranja... Este vorba despre intoleranța la frustrare. Aceasta poate fi și percepută ca un sentiment că totul i se cuvine.

În copilărie, se poate manifesta prin crize de furie pentru o bomboană, o jucărie sau chiar pentru a atrage atenția părinților. În adolescență, acest comportament poate deveni disprețuitor față de persoanele care nu se supun voinței lor. Dacă nu sunteți în acord cu ei din punct de vedere emoțional, acești adolescenți pot face tot posibilul să vă facă să plătiți pentru asta prin comportamentele lor.

Ca adulți, această trăsătură poate duce la situații în care persoana respectivă face scandal pentru că ospătarul a greșit comanda sau pentru că felul de mâncare servit la restaurant nu este pe placul lor. Aceasta poate avea și efecte toxice în relațiile lor, cei din jur fiind mereu nevoiți să se adapteze dorințelor lor.

Citește și „NU” construiește caracterul și răbdarea! Psiholog de la Universitatea Columbia și mamă: „Cum le spun NU copiilor mei și de ce mai mulți părinți trebuie să facă același lucru”

Învață să tolerezi frustrarea

SURSA FOTO: freepik.com @user17067123

Aceasta poate duce la o dinamică narcisică. Becky Kennedy, psiholog, explică această trăsătură de caracter, conform parents.fr, astfel: „Sentimentul de a avea dreptul la orice este intoleranța față de sentimentele incomode. Copiii care se simt îndreptățiți la orice se comportă de parcă nu ar trebui să experimenteze lucruri precum frustrarea sau dezamăgirea.”

Totuși, ea asigură că această tendință este reversibilă: „Iată vestea bună: putem transforma interacțiunile de zi cu zi în lecții valoroase menite să promoveze respectul, bunătatea și toleranța față de frustrare, mai degrabă decât sentimentul de îndreptățire, în copiii noștri.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Acestea sunt cele zece calități ale unei super mame

Calitățile unei super mame nu se învață dintr-o dată și...


Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

pixel