Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Această afinitate a celor mici către tehnologie apare încă din primii ani de viață, întrucât copilul își vede părinții utilizându-l constant, astfel că va deveni din ce în ce mai curios și va dori să imite comportamentul acestora.
Probabil că și tu ai auzit de multe ori cât de dăunătoare poate fi tehnologia pentru copii. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că tehnologia nu le face rău copiilor, atâta vreme cât o utilizează cu moderație, ba chiar există nenumărate beneficii care pot fi obținute prin utilizarea tehnologiei. Trebuie doar să ajutăm copiii să creeze o relație sănătoasă cu tehnologia.
De exemplu, cei mici pot folosi calculatorul pentru a face cercetări, pentru a juca jocuri online de matematică, jocuri prin care pot învăța diferite limbi străine, dar și alte jocuri educative. De asemenea, televiziunea poate oferi programe educaționale, cum ar fi documentare și alte reportaje prin care copiii pot învăța.
Cum poți gestiona folosirea tehnologiei
Părinții se confruntă adesea cu timpul pe care îl petrec copiii în fața ecranelor.
Este important să stabilești anumite limite în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor pe timpul zilei. Verificați atât conținutul materialelor urmărite de către copii, cât și comportamentul lor în preajma utilizării ecranelor.
Explică-i și argumentează-i celui mic ce este bine să facă și ce nu, atunci când utilizează tehnologia.
Chiar dacă este de vârsta școlară, niciun copil nu este suficient de matur încât să ia singur decizii în ceea ce privește tehnologia, un domeniu care poate crea dependență chiar și în rândul adulților. Așadar, limitează-i timpul în fața ecranelor. Indiferent că este vorba de o oră pe zi de jocuri video sau desene animate, limitează timpul pe care copilul tău îl petrece cu tehnologia. Chiar dacă poate oferi oportunități, tehnologia poate avea și efecte negative asupra sănătății și stării celor mici.
Specialiștii indică oprirea dispozitivelor în timpul mesei și cu câteva ore înainte de somn, iar pe parcursul nopții, ideal ar fi să nu existe alte dispozitive în camera.
Petrecerea unui timp îndelungat în fața ecranelor poate duce la:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Succesul nu este doar o...
Dezvoltarea unui copil trece...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...