Înotul de performanță la copii. Ce trebuie să știe părinții
Data publicării:
Înotul este una dintre cele mai bune forme de exerciții fizice - atât pentru copii, cât și pentru adulți - însă mulți părinți au adesea aceeași întrebare: „Când ar trebui copilul meu să înceapă să ia lecții de înot?"

Până de curând, Academia Americană de Pediatrie a recomandat ca doar copiii cu vârste începând de la 4 ani să ia lecții de înot, dar de atunci și-a schimbat poziția pentru a include copiii cu vârste începând de la 1 an.

Acest lucru se datorează faptului că studiile au arătat că este mai puțin probabil ca copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani să se înece dacă au urmat cursuri formale de înot.

Învățarea înotului mai devreme nu duce neapărat la îmbunătățirea abilităților de înot mai târziu în viață. De fapt, înotătorul olimpic Michael Phelps nu a început să înoate până la vârsta de 7 ani!

Dar indiferent de vârsta la care copiii iau lecții de înot, un adult trebuie să supravegheze copiii în permanență în timp ce se află în apă.

Luați în considerare aceste sfaturi pe măsură ce evaluați gradul de pregătire pentru dezvoltare și căutați cursuri:

Cum să știți dacă copilul dvs. este pregătit pentru lecțiile de înot

Aceste semne pot indica faptul că un copil mic este pregătit pentru o instruire formală:

Își udă fața fără să înghită apă
suflă în bule
Stropirea și lovirea picioarelor
Plutind în timp ce este susținut de un adult

Ce trebuie să căutați la lecțiile de înot

Când vine vorba de învățarea abilităților și siguranței în apă, bebelușii și copiii mici pot beneficia de experiențe timpurii - fie prin instruire parentală individualizată, fie prin cursuri de grup.

Cursurile de înot pentru începători nu sunt concepute pentru a-i învăța pe copii să devină buni înotători, ci mai degrabă să se bucure și să respecte apa.

Părinții ar trebui să aleagă un program de înot care să pună accentul pe următoarele obiective:

Să se distreze și să se bucure de apă
Ajutarea copiilor să se simtă confortabil în apă fără dispozitive de plutire
Crearea unei baze pentru viitoarele abilități acvatice (a se scufunda, a sufla în bule, a-și ține respirația, a pluti, a lovi cu piciorul etc.)
predarea conceptelor de siguranță în apă

Crucea Roșie Americană sponsorizează adesea programe de înot de înaltă calitate în comunitățile locale, iar participarea poate fi benefică atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Menținerea copiilor în siguranță în apă

Chiar și atunci când copiii își dezvoltă abilități puternice de înot, este important să înțelegeți că acest lucru nu previne întotdeauna înecul.

Deși acest lucru poate fi înfricoșător de recunoscut, iată câteva lucruri de reținut:

Supravegherea constantă a unui adult este cea mai bună; un adult ar trebui să fie întotdeauna la îndemână atunci când copiii înoată
Lecțiile de înot pentru părinți și copii îi învață pe îngrijitori despre siguranța în apă și cum să se ocupe în siguranță de copiii lor în și în jurul apei - luați copilul sau copilul mic la curs și implicați-vă pe deplin
Nu utilizați dispozitive de înot umplute cu aer, cum ar fi brățările gonflabile sau "flotoarele", deoarece acestea se pot dezumfla și nu sunt concepute pentru a menține înotătorii în siguranță

Atunci când copiii sunt pregătiți din punct de vedere al dezvoltării, ei pot urma cursuri de înot cu un instructor competent care îi poate ajuta să învețe diferite metode de înot.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Homepage

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!” / FOTO: freepik.com @Ambreen

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!”

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

pixel