Jocul cu copilul tău în fața oglinzii: Rezervă câteva minute pe zi. Beneficiile sunt considerabile
Data publicării:
Pentru a-ți ajuta copilul să învețe despre corpul său, nu există nimic mai bun decât să se joace în fața oglinzii.

Spre deosebire de mitul că punerea lui în fața oglinzii întârzie dezvoltarea limbajului, activitățile pe care le desfășurați împreună într-un loc în care se poate vedea pe sine și mama lui îl vor ajuta în dezvoltarea lui.

Pentru a-ți ajuta copilul să învețe despre corpul său, nu există nimic mai bun decât să se joace în fața oglinzii. De fapt, oglinda îl va învăța limbajul corpului.

Dacă la 8 luni este încă devreme să știi că imaginea pe care o vede este a lui, pe măsură ce crește se va obișnui să se vadă pe sine și să relaționeze gesturile și mișcările pe care le face cu cele pe care le observă la alții, devenind din ce în ce mai conștient că este propria sa reflexie.

Jocul în fața oglinzii promovează empatia

Când te joci în fața oglinzii cu copilul tău, îl ajuți să simtă empatie. De fapt, un copil care se uită la sine, zâmbește și găsește un răspuns la bucuria lui, învață și să empatizeze cu ceilalți.

Jocul în fața oglinzii promovează dezvoltarea emoțională

Ori de câte ori poți, însoțește-ți copilul să se joace în fața oglinzii. Pe lângă faptul că îi observă imaginea și interacționează cu ea, faptul de a se vedea atins, sărutat, mângâiat, îi oferă o mare satisfacție.

Chiar dacă, fiind încă copil, nu va fi pe deplin conștient că este el însuși, văzând gesturile tale și relația pe care o stabilești cu el, cealaltă mamă care este la fel ca tine și copilul împreună cu ea produc emoții plăcute. Amintiți-vă: toți stimulii pozitivi pe care îi oferiți copilului dumneavoastră îi vor ajuta la dezvoltarea emoțională.

Îl ajută să învețe despre mediul înconjurător

O oglindă agățată în dormitorul lui îl va ajuta să țină cont de acele locuri care rămân ascunse sau aflate într-un unghi diferit față de poziția în care se află. În acest fel, va consolida cunoștințele pe care le are deja despre spațiu.

1. -imagine fara descriere- (pexels-mart-production-7491263_39443500.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

Reflecția lui îl liniștește, îl distrează și îl face să se simtă în siguranță

Merită să ne amintim că un copil se simte în siguranță atunci când este cu un alt copil. Așadar, să-l vezi pe celălalt copil în oglindă zâmbind și jucându-se are același efect: îl calmează și îl relaxează. Mișcarea corpului și toate gesturile făcute de cei care îl însoțesc îl distrează, chiar mai mult decât o jucărie sau o păpușă.

Dacă vrei să obții toate beneficiile jocului în fața oglinzii, așează unul în dormitorul copilului tău sau în orice alt spațiu în care se poate juca. În curând îți vei da seama că copilul reflectat îl va atrage ca nimic altceva în lume.

Dezvoltarea psihomotorie în fața oglinzii

Știai că jocul în fața oglinzii întărește abilitățile motorii ale bebelușului tău? De fapt, dacă arunci o pătură pe jos și așezi oglinda pe un perete copilul se va întinde cu fața în jos, întărindu-și mușchii, ridicând capul și câștigând putere.

În cazul în care copilul dumneavoastră este deja capabil să stea, puneți niște jucării în fața oglinzii. În acest fel, bebelușul se va vedea pe sine și reflectarea jucăriilor și va încerca să le apuce pe amândouă, exersându-și corpul mic și făcând efort să se târască.

După cum ați văzut, jocul în fața oglinzii cu bebelușul aduce nenumărate beneficii. Trebuie doar să rețineți că pot apărea accidente, așa că cel mai bine este să vă asigurați că oglinda este bine fixată de perete.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel