Un băiat de 9 ani l-a pus pe tatăl său să-l însoțească la bancă pentru a-și retrage toate economiile: A făcut un gest magnific
Data actualizării:
Data publicării:
A crește înseamnă și a înțelege cu ce realități ai de-a face. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim și, prin urmare, devenim mai conștienți, avem tendința de a deveni mai reci și mai cinici. Propriile noastre experiențe, „cicatricile emoționale” pe care mai mult sau mai puțin cu toții le purtăm cu noi, sunt profesori severi de viață. 

În copilărie ai o bunătate și o naivitate cu totul aparte: vezi lucrurile cu alți ochi, trăiești cu inima și nu cu mintea. Dovadă în acest sens este povestea înduioșătoare al cărei protagonist este un copil dulce.

Numele lui este Nathan Simons, 9 ani, și este în clasa a patra. O vârstă delicată în care copilăria și adolescența încep să se împletească cu toate discrepanțele lor. 

La fel ca mulți copii, și Nathan petrece multe ore pe computer: se uită adesea la videoclipuri online pentru a se distra și a căuta răspunsuri la numeroasele curiozități care îl atrag. Tatăl său cu siguranță nu este mulțumit de acest lucru: ar prefera ca fiul său să se dedice altor activități, cum ar fi studiul, desigur.

Dar într-o zi, datorită unuia dintre videoclipurile văzute pe web, perspectivele băiatului au fost răsturnate așa cum nu și-ar fi putut imagina niciodată. Un singur clip l-a atins în mod special pe băiat.

Văzuse unele celebrități donând o sumă mare de bani pentru a-i ajuta pe oameni mai puțin norocoși și în dificultate: cei fără adăpost. Fiecare dintre oamenii celebri se angajase să contribuie în mod semnificativ la unul dintre adăposturile care i-au întâmpinat pe acei oameni în orașul lor.

Așa că băiatul reflectase și apoi, în aceeași zi, s-a dus la tatăl său. Ea îi spusese că vrea să retragă toți banii din cartea ei de bancă, fiecare bănuț. Tatăl întrebase și înțelesese intențiile fiului său, dar la prima vedere nu prea era de acord. Apoi s-a gândit: „Ce fel de exemplu i-aș da fiului meu dacă l-aș descuraja să fie altruist?! ”

La final l-a însoțit pe băiat la cea mai apropiată bancă și l-a ajutat în procesul de retragere a banilor. Așa că împreună au contactat diverse adăposturi locale și au întocmit o listă cu câteva necesități de bază care ar fi utile acelor oameni. Imediat după aceea, amândoi au mers la un mare lanț de supermarketuri pentru a face cumpărături abundente și variate!

Micul Nathan a plătit pentru fiecare dintre acele alimente/produse exclusiv „din buzunarul lui” și, în cele din urmă, tatăl și fiul au mers la diferitele centre pentru a distribui produsele persoanelor nevoiașe.

Ce părere aveti de aceasta poveste minunată?

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: ampatie  bani  donatie 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel