Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Fie că este vorba de gimnaziu sau liceu, cursurile încep de obicei la ora 8 dimineața. De aceea, vedem adesea elevi care par „zombi” sosind la școală, mergând ca pe pilot automat, căscând constant și luptându-se să nu adoarmă în prima oră.
Motivul?
Ceasul biologic al copiilor diferă de al adulților!
Pe măsură ce trec prin adolescență, acest ritm se schimbă.
Pentru a fi odihniți, copiii au nevoie de 9 până la 10 ore de somn pe noapte, comparativ cu cele 7 ore de somn de care au nevoie, în medie, adulții.
Și, întrucât se culcă târziu, mai ales adolescenții, pentru a obține suficiente ore de somn, ar trebui să se trezească în jurul orei 8:00, exact când sunt așteptați deja la școală!
Célia Levavasseur, medic pediatru și autoare a „Ghidului pentru tinerii părinți care nu vor să moară de epuizare”, explică: „Lecțiile ar trebui să înceapă la ora 8:00 la grădiniță și la școala primară, la 9:00 la gimnaziu, la 9:30 pentru liceeni și chiar la 10:00 pentru studenți.”
Ce ar schimba asta?
În primul rând, profesorii nu ar mai avea impresia că predau unor elevi care nu înțeleg nimic pentru că sunt pe jumătate adormiți. În plus, elevii ar avea rezultate academice mai bune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...