La ce vârstă îți poți duce copilul la un concert sau festival? Există câteva reguli esențiale
Data publicării:
Bucuria de a-ți împărtăși pasiunea pentru muzică cu copiii tăi este absolut naturală. Totuși, când vine vorba de evenimente zgomotoase precum concertele și festivalurile, trebuie să te gândești la siguranța și confortul celor mici. 

La ce vârstă este potrivit să-ți duci copilul la un astfel de eveniment?

Există câteva reguli esențiale care asigură o experiență plăcută și sigură pentru toată lumea.

Leziuni permanente ale auzului

Nivelurile ridicate de zgomot la concerte pot ajunge până la 120 de decibeli, mult peste pragul de risc auditiv de 85 de decibeli pentru adulți și copii.

Această expunere la sunet poate cauza leziuni permanente ale auzului, cum ar fi surditatea, tinitusul sau hipersensibilitatea la zgomot.

Conform Ministerului Sănătății, citat de psychologies.com, este important să „ai grijă de copilul tău dacă vrei să participi la un concert sau festival”, iar acest lucru se aplică tuturor „bebelușilor și copiilor mici” fără limită de vârstă.

Interdicție pentru copiii sub 3 ani

Pentru a proteja copiii la aceste evenimente, este esențial să iei măsuri specifice de precauție. Este recomandat să le pui căști de anulare a zgomotului adecvate vârstei și să alegi locuri mai departe de difuzoare sau pe etaje superioare pentru a reduce expunerea directă la zgomot.

De asemenea, organizatorii unor festivaluri și locuri de concerte impun restricții de vârstă. 

Așteptați până la 6 sau 7 ani

Pe lângă zgomotul intens, alți factori precum mulțimile dense, luminile puternice și volumul general al evenimentului pot fi copleșitoare și înspăimântătoare pentru copii.

„Pot exista mișcări ale mulțimii care îl șochează, chiar dacă se află pe umerii unuia dintre părinți”, subliniază psihologul Angélique Kosinski Cimelière.

Este mai bine să aștepți până când copilul are cel puțin 6 sau 7 ani înainte de a-l duce la concerte mari, astfel încât să poată aprecia pe deplin experiența fără a fi deranjat.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel