Mai mult de 60 de universități din Germania și Austria au declarat că se retrag de pe rețeaua socială X, deținută de Elon Musk
Data publicării:
Peste 60 de universități germane și austriece au anunțat vineri că se retrag de pe rețeaua socială X a miliardarului american Elon Musk, îngrijorate de derivele antidemocratice ale acestei platforme, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acest anunț intervine la o zi după o discuție pe platforma X între Alice Weidl, candidata partidului de extremă dreaptă AfD la funcția de cancelar federal, și Elon Musk.

Omul de afaceri american a asigurat-o de sprijinul său, cu șase săptămâni înainte de alegerile legislative anticipate din Germania.

„Valorile care sunt diversitatea, libertatea și știința nu mai sunt prezente pe platformă”, estimează instituții de renume precum Universitatea Liberă din Berlin, Universitatea Humboldt sau Universitatea de Sport din Koln, într-o declarație comună, potrivit sursei citate.

Două universități din orașul austriac Innsbruck au semnat de asemenea acest text.

Semnatarii susțin că nu mai vor să rămână pe platforma socială din cauza evoluțiilor recente și în special din cauza întăririi algoritmului de conținuturi populiste de dreapta.

În Germania, aceste circa 60 de instituții de învățământ superior și institute de cercetare sunt ultimele dintr-o lungă listă care și-au anunțat retragerea de pe X.

Joi, Curtea Federală de Justiție a anunțat că nu va mai posta nimic pe această rețea socială, la fel ca mai multe sindicate, printre care cel al serviciilor publice (Verdi), catalogând platforma X drept „forum pentru ură, dezinformare și propaganda extremei drepte”.

În toamna anului trecut, cluburi de fotbal precum Werder Bremen, cvadruplu campion al Germaniei, sau Sankt Pauli, cu sediul în Hamburg, au închis de asemenea ușa platformei X, la fel ca supermarketurile Aldi Nord, după cum mai scrie Agerpres.

Guvernul german trebuie în mod regulat să justifice menținerea prezenței sale pe X.

„Suntem foarte îngrijorați de evoluția X, însă în același timp trebuie să ne gândim în mod constant la modul în care putem să auzim persoane cărora nu ne putem adresa altfel”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului german Christiane Hoffmann, vineri, în timpul unei conferințe de presă.

„Deocamdată, noi am decis să rămânem pe X, însă evaluăm în mod constant situația”, a spus ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel