Mamă și profesoară, despre ritualurile care fac întoarcerea la școală mai ușoară: „Trei tradiții simple, cu rezultate mari! Ultimul lucru pe care îl facem este preferatul meu”
Data publicării:
Începutul anului școlar poate fi uneori stresant pentru copii. Pe TikTok, o mamă a doi copii și profesoară și-a dezvăluit micul ritual pentru ca aceștia să înceapă anul cu bine.

Mai este mai puțin de o lună până la începutul anului școlar, o zi plină de emoții atât pentru părinți, cât și pentru copii, care, de obicei, trebuie să facă față unui adevărat roller coaster emoțional.

Pe TikTok, Taylor Hagemeyer, profesoară și mamă a doi copii, a împărtășit cele trei tradiții preferate de întoarcere la școală, pe care le urmează împreună cu copiii ei, pentru a începe anul cu bine.

Vizitați școala și discutați despre anul care urmează

„Vizităm școala”, spune Hagemeyer, „și, dacă locul de joacă este deschis și accesibil, îi las să se distreze puțin. Dacă nu, pur și simplu ne plimbăm prin clădirea școlii pentru ca ei să se familiarizeze cu locul. De asemenea, discutăm despre lucrurile care îi pot îngrijora, dar și despre cele care îi entuziasmează.”

Această conversație încurajatoare este o modalitate excelentă de a-i ajuta pe copii să înfrunte cu optimism perspectiva unui nou an școlar.

Mergeți la bibliotecă și împrumutați cărți 

„Al doilea lucru pe care îl facem este să mergem la biblioteca publică și să împrumutăm cât mai multe cărți pentru copii cu tematică de întoarcere la școală”, spune ea.

„Împrumutăm multe cărți, pe care apoi le citim împreună acasă, din confortul canapelei”, continuă ea. „Discutăm despre anul școlar care urmează, citim câteva dintre cărțile noastre preferate din anii trecuți și descoperim altele noi.”

Acest ritual îi ajută pe copii să se familiarizeze cu ideea noului an școlar și să își formeze așteptări și obiective pozitive. Totodată, creează asocieri pozitive cu un eveniment care, pentru unii copii, poate părea dificil.

Simulați începutul anului școlar

„Ultimul lucru pe care îl facem este preferatul meu”, continuă mama. Înainte de începerea anului școlar, exersăm o dimineață obișnuită de școală. „Ne trezim la ora la care va trebui să ne trezim pentru școală și facem tot ce am face în mod normal într-o dimineață de școală”, spune ea.

„Numim acest exercițiu ‘dimineața de antrenament’. Ei se pregătesc, își adună ghiozdanele și pachetele de prânz ca într-o zi obișnuită, dar cu un strop de distracție. În loc să mergem la școală, plecăm la ora obișnuită, dar ne oprim să luăm gogoși și apoi mergem în parc cu gogoșile și cafeaua”, explică Hagemeyer. „Este un moment cu adevărat special pe care îl petrecem împreună în fiecare an și pe care îl aștept cu nerăbdare”, conchide ea.

Aceste trei tradiții simple, dar pline de semnificație, ajută copiii să se pregătească emoțional pentru noul an școlar. Fie că este vorba despre vizitarea școlii, împrumutarea de cărți sau simularea unei dimineți de școală, fiecare activitate contribuie la crearea unui start pozitiv și încrezător.

Prin aceste momente speciale petrecute împreună, părinții pot transforma începutul de an școlar dintr-o sursă de stres într-o experiență plăcută și așteptată cu bucurie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Prescolari si Scolari

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel