Trendul TikTok care îi face pe profesori să se simtă speciali: Cum mulțumesc elevii dascălilor lor preferați / VIDEO
Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a atras atenția asupra acestei situații potențial critice, declarând că numărul infecțiilor cu noul coronavirus ar putea să înregistreze o creștere semnificativă în perioada imediat următoare.
Medicul Adrian Marinescu a subliniat importanța respectării regulilor stricte de igienă în școli și a avertizat cu privire la riscul major al creșterii infecțiilor în rândul copiilor. El a recomandat că, în cazul în care copiii prezintă simptome specifice ale COVID-19, aceștia nu ar trebui aduși în mediile colective școlare, conform Agerpres.
Adrian Marinescu a explicat: „Începerea școlilor, faptul că oamenii vin din concediu și au o interacțiune mai mare riști să crească numărul de infecții, mai ales că va veni sezonul rece și vom avea de-a face nu doar cu COVID, ci și cu virusuri gripale și alte virusuri cu transmitere respiratorie. Nu contează doar ce se întâmplă în prima zi de școală, ci întreaga perioadă în care copiii sunt în colectivitate. Igiena este importantă, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun. De asemenea, este foarte important ca atunci când un copil prezintă simptome acute să nu fie adus în colectivitate. Dacă totuși se află deja acolo, acesta trebuie izolat cât mai rapid posibil, deoarece există riscul de a apărea focare de infecție”.
Medicul a mai adăugat că atunci când un copil prezintă simptome „zgomotoase”, părinții sau cadrele didactice ar trebui să contacteze un medic pentru a asigura o monitorizare adecvată. „În cazul unor simptome mai serioase, trebuie să contactăm medicul de la școală, dacă există, sau medicul de familie, sau alt medic, pentru a asigura o monitorizare corectă. Orice potențiale focare trebuie rezolvate prompt dintr-un punct de vedere epidemiologic, pentru a menține situația sub control”, a subliniat Marinescu.
El a subliniat, de asemenea, importanța vaccinării împotriva gripei, având în vedere apropierea sezonului rece. „Este foarte important - în contextul sezonului rece, trebuie să ne pregătim în mod adecvat prin vaccinarea împotriva gripei. Aceasta ar trebui să fie realizată undeva în luna octombrie, pentru a gestiona eficient sezonul de gripă care urmează în noiembrie”, a explicat medicul.
În prezent, se înregistrează în jur de 1.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, potrivit informațiilor furnizate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății, la data de 5 septembrie, 583 de persoane erau internate cu COVID-19 în unitățile sanitare specializate. La secția de terapie intensivă, erau internați 45 de pacienți, dintre care 28 nu erau vaccinați împotriva SARS-CoV-2. Din totalul pacienților internați, 110 erau copii, 108 fiind în secții obișnuite, iar 2 la terapie intensivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Alegerea unui nume pentru fetița ta este o decizie...
Adolescenții, chiar dacă nu o...