Metoda ”Tracy Hogg” pentru a-i adormi cu ușurință pe bebeluși
Data publicării:
Dacă aveți un copil mic, cu siguranță aveți o privare severă de somn. Acest lucru se întâmplă deoarece obiceiurile de somn ale copiilor sunt neregulate și foarte diferite de cele ale adulților și, prin urmare, afectează starea de bine și starea de spirit a celor care au grijă de ei. 

Mulți părinți apelează la metode de antrenament pentru somnul bebelușului pentru a face față oboselii. Astăzi vă vom povesti despre una dintre acestea: metoda Tracy Hogg.

Metoda poartă numele lui Tracy Hogg, o asistentă britanică, supranumită „The Baby Whisperer” pentru abilitățile ei de a-i calma pe cei mici, șoptindu-le cuvinte.  

Metoda Tracy Hogg: Un echilibru sănătos între odihnă și respect

Când vorbim despre metode de antrenament pentru somnul sugarului, deschidem gama către poziții foarte diferite și chiar opuse.

Unele dintre cele mai cunoscute metode sunt cele de la Ferber sau Estivill, care recomandă să lase bebelușul să plângă perioade din ce în ce mai mari până când acesta se obișnuiește să adoarmă fără a avea nevoie de prezența persoanele care îi îngrijesc.

3. Fotografie... (pexels-pavel-danilyuk-7938055_69924800.jpg)

Foto: Pavel Danilyuk/ Pexels

Alți experți sugerează abordarea nevoilor copiilor de atenție, confort și afecțiune fără rezerve, mai ales înainte de culcare. Cu toate acestea, acest lucru este ceva pe care unii părinți, cu programul lor de muncă obositor și epuizarea emoțională în creștere, nu sunt în stare să-l susțină.

Prin urmare, metoda Tracy Hogg este postulată ca o poziție intermediară și echilibrată între cei doi poli. Cu această metodă, plânsul bebelușului nu este niciodată neglijat, dar sunt stabilite rutine și linii directoare foarte specifice de urmat.

Principiile și elementele metodei Tracy Hogg de a adormi bebelușii

Este recomandat să nu implementați metoda înainte de vârsta de trei luni și nici să o puneți în practică dacă copilul nu are probleme de somn. Nu este nevoie să schimbați ceea ce funcționează deja.

Stabiliți rutine de culcare

Este necesar să stabiliți câteva ritualuri sau rutine cu copilul înainte de a merge la culcare, pentru a-l relaxa, a-l liniști și a-l anunța că, după aceea, este timpul să se odihnească. Prin urmare, cel mai bine este să urmezi mereu aceiași pași: să-l hrănești, să-l speli, să-l masezi, să aprinzi o lumină slabă, să-i cânți o melodie sau să-i citești o poveste.

Acest ritual trebuie să preceadă ora de culcare, atât seara, cât și înainte de somnul de după-amiază. Scopul este de a genera o asociere între fapte și de a-l face pe copil să înțeleagă când este timpul să meargă la culcare. Astfel, vă vom ajuta să vă pregătiți și să anticipați.

2. Fotografie... (pexels-lisa-fotios-2824193_83292100.jpg)

Foto: Lisa Fotios/ Pexels

Pune-l în pat când este pe jumătate adormit, dar nu complet

Mulți tați și mame spun că copiii lor pot adormi doar în brațe. Metoda Tracy Hogg sugerează că bebelușul tău ar trebui să fie somnoros, dar nu complet adormit, atunci când este așezat în pătuț sau pat.

Îl poți ține în brațe pentru a-l ajuta să se relaxeze și să adoarmă, dar lasă-l jos cât timp este încă treaz, astfel încât să se obișnuiască să adoarmă singur în acel loc.

Folosiți unele ajutoare pentru somn

Majoritatea copiilor folosesc o formă de susținere a somnului, iar părinții le folosesc adesea atunci când nu știu ce altceva să facă. În acest sens, potrivit autorului, există unele acceptabile și altele care ar trebui evitate.

De exemplu, nu este convenabil să legănați sau să scuturați viguros copilul, deoarece acest lucru tinde să-l activeze mai mult și este contraproductiv. De asemenea, nu este bine să apelezi la mers, alăptat sau cântat în brațe până când adoarme, deoarece acest lucru creează un obicei plăcut, dar dependent, asociat somnului.

Pe de altă parte, puteți folosi o suzetă, atâta timp cât timpii de utilizare sunt controlați. Este firesc ca bebelușii să aibă nevoie de stimulare orală pentru a se calma și a se regla emoțional, iar sânul mamei este de obicei cel mai potrivit.

Metoda lui Tracy Hogg: ascultă copilul care te cheamă

Acesta este cu siguranță punctul cel mai important și identificator al metodei lui Tracy Hogg:  părinții trebuie să meargă să mângâie și să alinte copilul imediat ce îi cheamă. Nu-l lăsa niciodată să plângă singur.

Acum, dacă nu-l putem legăna, să-l plimbăm sau să-l alăptăm, cum ar trebui să procedăm? Iată recomandările autorului:

- Înfășurați copilul într-o pătură sau un șal, folosind tehnica înfășării sau ceva asemănător. Acest lucru ajută la strângerea extremităților acestora și la încălzirea corpului micuțului. În plus, simulează siguranța și confortul uterului.

- Mângâiați ușor și ritmic spatele sau trunchiul copilului. Putem însoți această mișcare de verbalizări liniștitoare precum: „totul e bine”, „sunt aici”, „e timpul să dormi”.

- Odată ce bebelușul s-a calmat, trebuie să-l punem înapoi în pătuț înainte să adoarmă. Dacă plânge din nou și necesită atenție, trebuie să repetăm ​​procesul: să-l liniștim și să-l adoarmim din nou. Astfel oferim un răspuns și confort, dar nu ne obișnuim să ne bazăm pe brațele noastre pentru a adormi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel