Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Ruth Castillo, doctor în psihologie și specialist în educație emoțională, folosește un instrument din metoda RULER Approach, dezvoltată la Universitatea Yale, care promovează reglarea emoțională.
Această metodă include mai mulți pași, dintre care unul esențial este învățarea tehnicii de respirație, care ajută la „scurtcircuitarea” emoțiilor intense.
„Pentru copiii foarte mici, un animal de pluș poate fi așezat pe burtă, întins, astfel încât păpușa să se miște împreună cu diafragma.” Respirația este un proces constant, iar dacă o antrenăm de la o vârstă fragedă, devine o strategie eficientă pentru gestionarea emoțiilor, notează Ser Padres.
SURSA FOTO: freepik.com @timltv
În plus, este important ca micuțul să vorbească despre cum se simte și cu cine își dorește să fie. Este benefic să „vizualizăm cea mai bună opțiune”.
Atunci când copilul tău se confruntă cu o emoție intensă și neplăcută, îl poate ajuta mult să se gândească: „Cum mi-ar plăcea să mă comport, astfel încât mama să se simtă mândră de ceea ce fac?” Aceasta este o modalitate eficientă de a reglementa furia.
Aplicarea acestor mecanisme se dovedește a fi foarte utilă în relația cu copiii.
Metoda RULER, dezvoltată de Yale, este un program de învățare socială și emoțională care vizează dezvoltarea abilităților de inteligență emoțională în rândul elevilor și cadrelor didactice.
RULER este un acronim care descrie cinci competențe esențiale: Recunoașterea, Înțelegerea, Etichetarea, Exprimarea și Reglarea emoțiilor.
Aceste abilități ajută la îmbunătățirea stării emoționale a elevilor și a cadrelor didactice, contribuind astfel la un climat pozitiv în școli, spune cercetătorul Marc Brackett pe platforma resilienteducator.com.
Metoda RULER recunoaște că emoțiile joacă un rol important în învățare, memorie și relaționare. Când elevii se simt în siguranță și susținuți emoțional, sunt mai predispuși să învețe eficient. În schimb, emoțiile negative, cum ar fi frica sau frustrarea, pot distrage atenția și pot afecta capacitatea de învățare, mai afirmă cercetătorul.
Prin urmare, programul RULER nu doar că se concentrează pe dezvoltarea abilităților emoționale ale elevilor, dar și pe cea a cadrelor didactice, oferindu-le instrumentele necesare pentru a crea un mediu de învățare mai sănătos.
SURSA FOTO: freepik.com @Ambreen
Metoda RULER include patru instrumente esențiale: Carta, Mood Meter (Măsurătorul stării de spirit), Meta-Momentul și Blueprint. Aceste instrumente sunt concepute pentru a fi folosite de toți participanții din comunitatea școlară, asigurându-se că toți au un limbaj comun în ceea ce privește gestionarea emoțiilor, mai susține Marc Brackett.
Metoda a fost implementată în peste 2000 de școli din întreaga lume, având un impact pozitiv demonstrat asupra performanței academice și asupra climei școlare, reducând problemele precum bullying-ul și stresul cadrelor didactice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...