Ministrul Educației nu crede că școlile vor putea face față testării antidrog a elevilor
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat că şcolile, în marea lor majoritate, cu infrastructura actuală, nu au tot ce le trebuie pentru a face testare antidrog.

Ligia Deca este de părere că trebuie să existe un program naţional de testare accesibil din punct de vedere al costurilor.

"Eu cred că trebuie să existe un program naţional (testare antidrog - n.r.) accesibil din punct de vedere al costurilor pentru testare. Dacă există suspiciuni că un copil, într-o situaţie de vulnerabilitate, de dependenţă, să se poată realiza testarea cu acordul părinţilor sau a lui, dacă este major, acolo unde facem în general analize. Cred că trebuie să existe această investiţie a statului în testare tocmai pentru a putea trata şi pentru a putea preveni. Nu cred că şcolile, cu infrastructura actuală, în marea lor majoritate, au tot ce le trebuie pentru a putea să facem testare în şcoală. Cred că mai potrivite sunt alte zone", a afirmat ministrul Educaţiei potrivit Agerpres.

Demnitarul a subliniat că lupta cu drogurile este de lungă durată şi implică eforturi şi entităţi.

Deca a mai spus că şcoala rămâne un aliat prin prisma explicării efectelor dependenţei.

"Aşa cum am văzut însă, lupta cu drogurile este o luptă de lungă durată şi implică foarte multe eforturi componente, entităţi. Ceea ce pot să spun este că şcoala rămâne un aliat mai ales prin prisma explicării efectelor dependenţei. Am încercat să extindem această educaţie şi să fie o educaţie pentru sănătate în sensul în care trebuie să ne uităm şi la cauze. Adică, consumul de substanţe interzise intervine într-un anumit fond de sănătate mentală, de lipsă de alternative", a mai susţinut ministrul.

Ce părere au elevii despre testarea anti-drog în școli: Rezultatele unui sondaj realizat de Prefectura Capitalei

La sondajul efectuat de Prefectura Capitalei au fost intervievați 20 000 de elevi. Mai mult de jumătate (60,2%) fiind de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, 77,2% dintre elevii care au răspuns chestionarului consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri... citește în continuare AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

Copiii născuţi în ziua de Paşte au un destin special

Se spune că bebelușii care vin pe lume în această...

5 mai - ziua mamelor. Câte țări marchează acest eveniment?

Prin sărbătorirea Zilei mamei, la nivel naţional, este...

Strigătul unui psihiatru: „Trebuie să ne salvăm copiii!”

Timp de trei luni, un grup format din zece experți,...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
„Copiii trebuie să rămână așezați la masă!” Un restaurant stârnește o nouă dispută: „Mi se pare deplasată abordarea!” / FOTO: captură Facebook @Karin Ungureanu

„Copiii trebuie să rămână așezați la masă!” Un restaurant stârnește o nouă dispută: „Mi se pare deplasată abordarea!”

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Montessori: 10 sfaturi pentru a-i face pe copiii noștri independenți și fericiți

„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?” Mihai Mărgineanu, oripilat după ce a fost în Vama Veche. Mesaj dur pentru părinți / FOTO: captură Facebook @Mihai Margineanu

„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?” Mihai Mărgineanu, oripilat după ce a fost în Vama Veche. Mesaj dur pentru părinți

De ce copilul tău poate fi rău cu tine când crește, potrivit unui psiholog: „Există trei comportamente ale părinților care îi pot determina să se îndepărteze” / FOTO: freepik.com @ira_evva

De ce copilul tău poate fi rău cu tine când crește, potrivit unui psiholog: „Există trei comportamente ale părinților care îi pot determina să se îndepărteze”

pixel