Naveta profesorilor nu se mai decontează
Data publicării:
Federația a solicitat conducerii M.E. să se implice în această problemă și să atenționeze cele două ministere că, până la aplicarea prevederilor legale menționate mai sus, decontarea acestor cheltuieli se asigură, din bugetele locale, potrivit H.G. nr. 569/2015”, se arată în informarea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Naveta profesorilor care predau în altă localitate decât cea de domiciliu nu se mai decontează, în opinia Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerului Finanțelor Publice, potrivit unui informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Conform sursei citate, cele două ministere invocă „prorogarea aplicării dispozițiilor art. 139 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 198/2023”.

FSLI a atenționat că, în opinia a două ministere – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Finanțelor Publice – nu se mai decontează naveta personalului didactic, acestea invocând prorogarea aplicării dispozițiilor art. 139 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 198/2023, potrivit Edupedu.ro.

Federația a solicitat conducerii M.E. să se implice în această problemă și să atenționeze cele două ministere că, până la aplicarea prevederilor legale menționate mai sus, decontarea acestor cheltuieli se asigură, din bugetele locale, potrivit H.G. nr. 569/2015”, se arată în informarea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

La secțiunea „dispoziții tranzitorii și finale” este menționat că „finanțarea în baza și în limitele costului standard per elev/preșcolar/antepreșcolar, potrivit dispozițiilor art. 139 și 140, se aplică începând cu anul școlar 2024-2025.” – art. 248 (21).

Dar ordonanța de urgență nr. 115 din 14 decembrie 2023 stabilește la articolul XXVI alin. 1 lit. e) că prevederile art. 139 alin. (2) lit. d din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 se amână până începutul anului școlar 2025-2026.

În februarie, sindicatele din Învățământ au semnalat că sunt o serie de unități administrativ-teritoriale care nu mai decontează cheltuielile de navetă ale profesorilor care predau în altă localitate decât cea de domiciliu, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro.

În acest sens, reprezentanții profesorilor au solicitat ministrului Dezvoltării să transmită o adresă către toate unităţile administrativ-teritoriale pentru a continua/relua decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul didactic.

Tot în februarie, Ministrul Educației, Ligia Deca, a cerut ministrului Dezvoltării sprijin pentru asigurarea cheltuielilor de transport pentru profesorii care nu au locuință în localitatea în care au postul, conform unui document consultat de Edupedu.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...

OFICIAL. Când are loc examenul de titularizare

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025,...



Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel