O conversație halucinantă între părinți a devenit virală: ”De ce ți-ai tansferat copii din clasă fără să știm? Trebuie să ne plătești 200 de lei, fondul clasei”
Data actualizării:
Data publicării:
În societatea din România există părinți și părinți, acest lucru deja este clar și cred că nu există clasă sau grup de copii, în care părinții acestora să nu aibă divergențe și opinii diferite.

Același lucru s-a întâmplat și în situația despre care vă vom povesti în cele ce urmează, situație care a dezlănțuit zeci de comentarii și reacții pe canalale de socializare.

Fondul clasei în sistemul educațional românesc, pare mai degrabă o problemă adânc înrădăcinată pe băncile școlilor, care oricât de ilegală ar fi în lege, se practică în multe școli din România.

Deși autoritățile locale trebuie să asigure toate cele necesare în grădinițe și școli, mai sunt unități de învățământ unde părinții cumpără hârtie igienică, săpun sau tuș pentru imprimantă.

Oficialii atrag atenția că profesorii care cer bani pentru fondul clasei sau al școlii riscă sancțiuni disciplinare.

ATENȚIE PĂRINȚI: Strângerea de bani și solicitarea achiziției de obiecte pentru școală sunt abateri disciplinare, iar cadrele didactice care fac acest lucru riscă sancțiuni.

Fondul clasei este INTERZIS prin lege, mai exact, prin Ordinul ME 4.183/2022 au fost eliminate orice dispoziții care dădeau înainte posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.

Dar haideți să ne întoarcem la povestea noastră...

Potrivit unor secvențe dintr-o conversație purtată pe un grup de părinți ai unor elevi, totul a plecat de la faptul că o mamă a decis să își transfere copiii la o altă clasă deoarece aceștia ar fi fost hărțuiți și veneau ”mereu supărați acasă”. 

Când restul părinților au luat la cunoștință de decizia mamei, nu mică le-a fost mirarea și mai ales supărarea deoarece mama respectivă nu i-a informat pe aceștia de decizia transferului. De aici a venit cascada conversațională dintre părinți și reproșurile:

”Nu poți să iei decizii de genul acesta fără să discuți cu noi”, reproșează una dintre mame referitor la transferul copiilor.

”De ce m-aș consulta cu voi pentru chestii care nu vă privesc? Nu văd în ce fel vă privește pe voi că îmi transfer copii la altă școală. Nu trebuie să dau raportul nimănui pentru ceea ce fac eu cu copiii mei”, răspunde mama acuzată.

1. -imagine fara descriere- (1111_91835900.jpg)

Replica mamei deranjate de decizia transferului nu a întârziat să apară:

”S-a făcut deja calculul cât ar trebui să dăm pentru fondul clasei și pentru rechizite. Dacă tu îi iei pe ai tăi sunt 200 de lei pe care trebuie să îi acoperim noi acum și nu mi se pare corect, mai ales că până acum și ai tăi au folosit materialele din banii noștri”, a explicat femeia, după care au urmat o serie de replici halucinante. Vă invităm să parcurgeți toată conversația surprinse în fotografiile de mai jos.

5. -imagine fara descriere- (2222_00769800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (33333_81558500.jpg)

3. -imagine fara descriere- (44444_59818500.jpg)

2. -imagine fara descriere- (55555_16479500.jpg)

Sursa: Facebook Yvonne Corina Macdougall

Bineînțeles, comentariile nu au întârziat să apară:

6. -imagine fara descriere- (6666_44757400.jpg)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: copii  fondul calsei  rechizite  scoala  transfer elevi 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel