O formulă simplă pentru a atinge armonia familiei, conform unui pediatru: „Poate fi începută acasă, când copiii au între 5 și 6 ani!”
Data publicării:
Pediatra Catherine Gueguen subliniază cât de important este să implicăm întreaga familie în găsirea soluțiilor pentru o viață familială echilibrată. În cartea ei recentă, „Între tine și mine” , Gueguen oferă părinților instrumentele necesare pentru a stabili conexiuni mai puternice în familie.

Ea evidențiază că pentru copii, este important ca părinții să le acorde timp și atenție, întrebându-i despre starea lor emoțională și dorințele lor. Această practică creează un mediu de încredere și iubire pentru copii, contribuind astfel la dezvoltarea lor emoțională și relațională.

Una dintre cerințele pe care pediatra le adresează părinților este: „Am nevoie să mă sprijini, dar să nu faci lucruri pentru mine”.

Aceasta nu doar îi încurajează pe părinți să fie mai receptivi la nevoile copiilor lor, dar îi ajută și pe aceștia să exploreze și să lucreze la propriile lor emoții.

Cartea subliniază, potrivit ABC.es, importanța sănătății mintale a copiilor, evidențiind că îngrijirea lor emoțională ar trebui să fie o prioritate încă din primele lor zile de viață.

Această formulă poate fi începută acasă când copiii au între 5 și 6 ani

Gueguen oferă sfaturi practice pentru situațiile în care armonia familială este zdruncinată.

Ea sugerează ca, atunci când lucrurile nu merg bine, familia să aibă o întâlnire săptămânală în care fiecare membru să poată exprima ce îi face să se simtă bine împreună. Aceasta poate fi o ocazie pentru copii și adolescenți să se simtă implicați și apreciați în procesul de luare a deciziilor în familie, consolidând astfel sentimentul de apartenență.

Gueguen încurajează o abordare flexibilă și lipsită de pedepse în gestionarea acestei practici, subliniind că progresele pot fi realizate chiar și atunci când regulile nu sunt respectate întotdeauna în mod strict.

Această formulă poate fi începută acasă când copiii au între 5 și 6 ani, astfel încât să participe pe deplin. „Înainte de această vârstă, sunt acolo și participă cât pot de bine, dar sunt prea tineri pentru a înțelege situația”, susține pediatra.

În concluzie, Gueguen subliniază importanța implicării tuturor membrilor familiei în găsirea soluțiilor pentru o viață familială armonioasă și împlinită.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Învață-ți copilul să tacă 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele. Foto: @freepik/ warnakacreations

Învață-ți copilul să tacă: 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog / FOTO: freepik.com @maxlupascu

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți? / FOTO: freepik.com @syda_productions

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți?

Foto: Freepik @prostooleh

Învață-ți copilul să recunoască un prieten fals: O lecție completă

pixel