O întrebare simplă, dar foarte puternică, pe care să o adresezi copilului. Psiholog: „Poate schimba totul între micuț și părinții lui și poate crea o legătură rezistentă și de durată!”
Data publicării:
O întrebare „magică” poate schimba totul între un copil și părinții săi. Poate să creeze o legătură foarte puternică și de durată! 

Pentru a construi această conexiune puternică cu copilul tău, psihologul specializat în educație parentală, Becky Kennedy, propune o strategie simplă, dar cu un impact enorm.

„Închipuie-ți că ajungi la serviciu azi și șeful tău te întreabă: `Care este cel mai enervant lucru la jobul tău?` Sau partenerul tău vine acasă diseară și te întreabă: `Care a fost cel mai enervant lucru în a rămâne acasă cu copiii astăzi?`", spune Kennedy, potrivit parents.fr.

Experta explică că această întrebare simplă are o putere incredibilă. Ea îți oferă șansa de a arăta cuiva că îți pasă de sentimentele sale și că ești interesat de ce simte. Mai mult, această întrebare deschide ușa către o discuție despre sentimentele respectivei persoane.

Simțindu-se auzit și înțeles, individul se poate simți cu adevărat recunoscut, un aspect important în orice etapă a vieții.

O întrebare pentru a vă conecta

Iată cum poți integra această întrebare în interacțiunile tale zilnice cu copiii tăi pentru a crea o conexiune mai profundă.

Becky Kennedy subliniază că magia se ascunde în întrebare, nu în răspuns! Astfel, îl poți întreba pe copilul tău: „ce ți se pare cel mai plictisitor când ești copil?” și apoi să răspunzi la răspunsul său, indiferent care ar fi acesta, cu empatie și înțelegere: „sună plictisitor într-adevăr!”.

Nu este nevoie să mergi mai departe sau să adaugi ceva. Kennedy explică că această întrebare simplă poate avea un impact semnificativ asupra copilului tău și asupra relației dintre voi.

De asemenea, crearea unei conexiuni de zi cu zi te ajută să cooperezi cu copilul tău chiar și în momentele dificile.

Înțelegerea perspectivelor și sentimentelor copilului tău îl face să se simtă recunoscut și conectat cu tine.

Astfel, conexiunea este esențială în gestionarea cooperării, rezistenței și reglării emoționale în relația cu copilul tău.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel