O mamă, fană a educației cu blândețe, explică cum să-i spui „NU” copilului
Data publicării:
Pe TikTok, o mamă a stârnit discuții printr-un videoclip în care refuză să-și împartă masa cu fiul ei de 3 ani. Deși este o adeptă a educației cu blândețe, ea subliniază importanța stabilirii unor limite clare pentru copii. 

Împărțirea sau nu a mesei cu copilul este o întrebare care pare simplă pentru majoritatea părinților, care consideră că este firesc să împărtășească cu cei mici chiar și ceea ce au în farfurie.

Cu toate acestea, pentru Rachel Gibbs, o mamă cunoscută pe TikTok, stabilirea unor limite este esențială, notează parents.fr. Într-un videoclip recent postat, Rachel se filmează în timp ce își pregătește prânzul, iar fiul ei se apropie cerându-i să-i dea din mâncare. Răspunsul ei este clar și ferm: un mare „nu”.

„Ai dreptul să stabilești limite”

„Acesta este un memento important”, începe mama micuțului Sam într-un videoclip postat pe TikTok.

„Ai dreptul să stabilești limite atunci când vine vorba de mâncare”. După această introducere, ea se adresează direct fiului ei, explicându-i clar: „Nu, copilule, acesta este prânzul mamei. Tocmai ai mâncat, așa că nu poți să iei din prânzul meu. Nu sunt interesată să împart acum.”

Cu toate acestea, micuțul de 3 ani insistă. Rachel rămâne fermă în decizia ei și adaugă: „Ai mâncat deja, acum este rândul meu să mănânc.”

Totuși, mama face o mică concesie pentru a-i oferi copilului o alternativă: „Dacă vrei, poți să iei o gustare sau să iei un baton de brânză din frigider”, sugerează ea. Apoi, Rachel explică tipul de educație pe care îl aplică: „Este vorba despre educația blândă. Nu-l las pe copil să facă tot ce vrea, dar sunt drăguță cu el și nu este nimic complicat în abordarea mea”, asigură ea.

Pe TikTok, utilizatorii au răspuns pozitiv la metoda ei de educație. „Asta este parentingul blând, mulțumesc că l-ai arătat”, a comentat un utilizator. Altcineva a spus: „Îmi place acest videoclip! Ești fermă, dar blândă. Reușești să menții un anumit standard! Bună treabă!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel