O nouă simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 pentru elevii din Iași
Data publicării:
Eleevii din județul Iași ar putea suține o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Asta după ce rezultatele obținute la simulările de curând au fost foarte slabe.

Elevii din județul Iași ar putea susține în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Această decizie vine ca urmare a rezultatelor scăzute obținute la simulările organizate de Ministerul Educației.

Conform informațiilor din Ziarul de Iași, la probele organizate de ISJ Iași în acele zile, vor participa doar elevii de la școlile în care conducerea decide înscrierea la simulare. Până pe 1 aprilie, ISJ Iași va anunța școlile care vor lua parte la aceste testări. Potrivit ISJ Iași, directorii școlilor consultă în prezent profesorii și consiliile de administrație, analizând cum poate fi adaptat programul lor pentru a include această simulare. Școlile au posibilitatea să refuze participarea la simulare sau să o adapteze în funcție de specificul lor, în cazul în care au planificat deja alte activități la nivelul unității.

Citește și „Rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională: Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru: ”Acestea pot fi parte dintre cauzele care ar fi putut să conducă la aceste rezultate”

Purtătoarea de cuvânt a ISJ Iași, Antonina Bliorț, a declarat că există unități școlare care au deja stabilite simulări prin planurile remediale. Scopul ISJ este să sprijine școlile care doresc să participe la această inițiativă, fără a suprasolicita instituțiile implicate. Speranța este ca cât mai multe școli să se implice în această acțiune. Inspectoratul școlar județean Iași a început verificări în școlile cu rezultate slabe, din mediul rural, pentru a găsi problemele dar și soluții, în timp util până la examenul real din vară.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel