Obiceiurile pe care le au părinții de succes care au o relație împlinită cu copiii lor, conform experților
Data publicării:
Cum poți construi o relație împlinită cu copiii tăi? Descoperă trei obiceiuri esențiale pe care le practică părinții de succes.

Psihologul Peg Streep observă că găsirea unui echilibru între sprijin și autoritate devine o provocare pentru părinții ai căror copii au devenit adulți. Aceștia își stabilesc propriile limite și nevoi, ceea ce îi determină pe părinți să respecte aceste granițe, chiar și cu riscul de a afecta relația.

Totuși, părinții continuă să aibă un rol semnificativ în viața copiilor lor, fiind o sursă de sprijin și ascultare.

Iată trei obiceiuri prin care părinții pot cultiva acest sprijin și pot consolida relația, conform parents.fr.

Citește și 10 moduri de a crește un copil cu voință puternică și inteligență remarcabilă, capabil să devină mai inteligent decât tine

SURSA FOTO: freepik.com @prostooleh

Sunt empatici

Psihologul Jeffrey Bernstein subliniază că părinții empatici oferă copiilor lor o ascultare activă, lipsită de judecăți.

Aceștia încearcă să înțeleagă particularitățile vieții copiilor fără a oferi sfaturi sau soluții nesolicitate.

Mai presus de orice, copiii au nevoie să simtă că părinții îi înțeleg cu adevărat.

Apreciază micile momente de calitate

Fiecare clipă petrecută alături de copiii deveniți adulți poate fi o oportunitate de a investi în relație. Nu este necesar ca întâlnirile să fie evenimente grandioase sau activități speciale.

Părinții care valorifică momentele simple petrecute împreună întrețin relații mai armonioase și mai profunde cu copiii lor.

Sunt consecvenți emoțional

Un studiu publicat în Psychological Reports arată că consecvența emoțională presupune capacitatea părinților de a fi afectuoși și autentici față de copiii lor adulți.

Sinceritatea, fără artificii sau încercări de a domina relația, reprezintă una dintre cheile unei legături armonioase.

Acest comportament le oferă copiilor libertatea de a fi ei înșiși și de a-și exprima deschis sentimentele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel