OFICIAL. Când are loc examenul de titularizare
Data actualizării:
Data publicării:
Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025, concursul pentru angajarea în învățământ, va avea loc pe 15 iulie 2025, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. 

Este vorba despre ordinul nr. 7.495 din 2 decembrie 2024, care aprobă Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2025-2026. Calendarul complet al concursului este detaliat mai jos, în articol.

Înscrierea candidaților va putea fi realizată între 5 și 16 mai 2025, potrivit Edupedu.ro.

O noutate importantă este că acest interval nu se aplică și pentru înscrierea online, care se va desfășura între 5 și 12 mai 2025, în cazul în care înscrierea se face exclusiv în format digital.

Citește și Cea mai rapidă cititoare din lume este româncă. Termină un roman întreg în 34 de minute

Conform calendarului oficial, între 23 mai și 27 iunie 2025, candidații pot solicita corectarea datelor de înscriere la concurs, dacă este necesar, la inspectoratele școlare sau centrele de înscriere.

Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul în urma căruia profesorii se pot angaja într-o școală pe perioadă nedeterminată. Pentru a obține titlul de titulari, aceștia trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul scris și să existe un post pentru care să aplice la angajare.

Vezi și Părinții care cresc copii „performanți” îi pot condamna, fără intenție, la eșec. Dr. Shefali atrage atenția: Se vor „destrăma” la vârsta de 20 de ani!

Folosirea titularizării „ca principala modalitate de selectare a potențialelor cadre didactice este mult mai ineficientă decât stabilirea unor standarde înalte pentru admiterea în programele de formare inițială a cadrelor didactice și a unei ample pregătiri didactice inițiale”, avertizază experții OECD în raportul realizat asupra sistemului de învățământ din România.

Citește și România strălucește la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2024, cu două medalii de aur și cinci de argint



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

7 obiceiuri matinale care au beneficii dovedite pentru copii

Diminețile pot fi adesea o perioadă de agitație pentru...


Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

„80% din ce faci azi ca părinte vine din primii tăi 7 ani de viață!” De ce e periculos să ignori copilul care ai fost. Andrada Faina: „Asta vreau să subliniez aici!” / VIDEO

pixel