Orașul în care, după 17 mai, ar putea fi interzis consumul de înghețată după miezul nopții. Ce prevede de fapt o celebră ordonanță?
Data publicării:
De câteva zile circulă pe străzile din Milano (Italia)  niște zvonuri destul de ciudate cu privire la o presupusă interdicție care amenință să le interzică  locuitorilor și vizitatorilor plăcerea de a savura o înghețată după miezul nopții.

În ziarele naționale au apărut mai multe titluri senzaționale care aduceau la cunoștința publică textul unei ordonanțe draconice care ar fi interzis consumul de înghețată și pizza după miezul nopții, în cele mai animate zone ale metropolei Lombardiei începând cu 17 mai, declanșând alarma în rândul gurmanzilor și proprietarilor de afaceri.

Dar cât de mult adevăr există în toate acestea? Și cât este o păcăleală?

Milano: înghețata interzisă după miezul nopții? Adevăr sau păcăleală?

Să mergem în ordine și să începem de la început. Deși s-a răspândit aproape peste tot vestea că la Milano nu se va mai putea mânca înghețată pe stradă după miezul nopții, realitatea este foarte diferită de ceea ce a apărut în ultimele zile.

Un oficial al administrației locale din Milano a risipit de fapt ceața de confuzie care a apărut de pe diverse canale web, negând categoric zvonurile despre o interdicție specifică a înghețatei.

Serile fierbinți de vară din Milano vor rămâne, așadar, în siguranță, iar cetățenii și vizitatorii vor putea continua să se încânte și să se împrospăteze cu înghețatele artizanale produse în tot orașul.

2. Fotografie... (pexels-mayday-1425174_87149400.jpg)

Foto: Myaday/ Pexels

Ordonanța din Milano nu va interzice înghețata

Restricțiile prevăzute de mult discutata ordonanță privesc vânzarea și livrarea de alimente și băuturi, alcoolice și nealcoolice, în zonele exterioare ale incintei de la 00:30 la 6:00, de luni până vineri, și de la 1:30. la 6:00 în weekend. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până pe data de 4 noiembrie, la finalul sezonului turistic, cu scopul de a asigura un echilibru între vitalitatea orașului, bunăstarea locuitorilor și sănătatea publică.

Ordonanța în cauză are un scop foarte precis: să protejeze locuitorii din cele 12 zone cele mai aglomerate ale orașului, unde haosul, degradarea și tulburările cauzate de o viață de noapte scăpată de sub control au generat plângeri și inconveniente.

Oficialul italian a precizat că înghețata nu este ținta ordonanței, care se va concentra în principal pe băuturi, în special pe cele alcoolice, pentru a aborda problemele legate de nopțile milaneze.

Controversata ordonanță care „interzice înghețata” nu este încă definitivă.

Versiunea definitivă a textului ordonanței va fi în cele din urmă făcută publică pe 10 mai, oferind astfel claritate asupra a ceea ce va fi permis și interzis în timpul nopților milaneze. Înghețata, totuși, pare să fie sigură!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

Daniela Crudu a devenit mamă pentru a doua oară

Fosta asistentă TV, Daniela Crudu, a devenit mămica...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels

Copii agresivi la vârsta școlară: Este vina mamei? Reține aceste două aspecte și încearcă să eviți următoarele greșeli

pixel