Părinți anxioși când încep copiii grădinița pentru prima dată? Sînziana Marin: „Și ei, la fel ca și cei mici, trebuie să se pregătească pentru acest moment”
Data actualizării:
Data publicării:
Sînziana Marin, educatoare de 15 ani, transmite sfaturi pentru părinții care se simt ei înșiși anxioși în legătură cu separarea de copil la grădiniță

Începutul perioadei la grădiniță poate fi o provocare emoțională nu doar pentru copii, ci și pentru părinții lor. Sentimentele de anxietate și neliniște sunt frecvente în rândul părinților care trebuie să își lase copiii pentru prima dată într-un mediu necunoscut.

Această tranziție reprezintă un moment important în viața unei familii, iar îngrijorările legate de siguranța, confortul și adaptarea copilului pot deveni copleșitoare.

Aceste temeri sunt naturale și fac parte din responsabilitatea de a asigura bunăstarea copilului.

Însă, este important ca părinții să înțeleagă că această etapă de separare este esențială pentru dezvoltarea independenței și abilităților sociale ale copiilor.

Citește și Este grădinița un loc plăcut și sigur pentru copii? Educatoarea Sînziana Marin: „Fiecare doamnă educatoare are propria rețetă”

Pe măsură ce se apropie ziua în care copilul va începe grădinița, părinții pot experimenta o gamă largă de emoții, de la entuziasm și mândrie, la teamă și tristețe.

Sînziana Marin transmite sfaturi părinților în acest sens:

„Părinții, la fel ca și cei mici, trebuie să se pregătească  pentru acest moment. În primul rând, să știe că această perioadă va trece  repede  și depinde foarte  mult  și de emoțiile pe care aceștia le transmit celor mici.

Să fie siguri că doamnele educatoare îi vor consilia pe parcursul acestui traseu, fiindu-le aproape atât copiilor cât și dânșilor.

Dacă  există un părinte mai puternic, care reușește să-și gestioneze mai bine emoțiile de separare este bine ca acesta să fie cel care însoțește copilul la grădiniță”, a explicat Sînziana Marin.

Vezi și „Copii anxioși la începerea grădiniței? Educatoarea Sînziana Marin, cele mai bune sfaturi pentru părinți: "Trebuie să-și facă 'temele' din timp!"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel