Părinții nu sunt de acord cu școala obligatorie: „Vrem ca ei să crească liberi”
Data publicării:
Educarea unui copil nu este niciodată ușoară: greșelile sunt mereu la colț și trebuie să fii bun să îi oferi tot ce are nevoie în cel mai bun mod posibil. Fiecare părinte alege calea de urmat, dar există câteva puncte fixe care par a fi incontestabile și esențiale.

Printre acestea se numără cu siguranță ideea că un copil ar trebui să meargă la școală de la o vârstă fragedă, să se formeze și să devină un adult gata să facă față oricărei situații. 

Cei doi soți din centrul acestei povești nu par să fie deloc de acord cu ideea așa-zisei școli obligatorii. Soț și soție care au decis să urmeze o cale complet alternativă pentru creșterea copiilor. 

Adele și Matt Allen au 39 de ani și locuiesc în Brighton, Marea Britanie. Părinții a 3 copii - Ulysses, 12 ani, Ostara, 8 și Kai, 4 - cei doi au ales să-i lase complet liberi în timpul fazei de creștere. Asta înseamnă, după cum au explicat ei înșiși, că nu impun reguli niciunuia dintre cei trei, nu îi trimit la școală și fiecare dintre ei este liber  în a decide ce preferă să facă ziua și ce nu. 

„Nu vrem deloc să le impunem nimic – au mărturisit ei – îi lăsăm liberi să facă propriile alegeri, să urmeze orice pasiune și să-și organizeze ziua. Credem mult în autonomia copiilor noștri, dar asta nu înseamnă că ei fac totul fără control. Avem două reguli de bază de care trebuie să ne amintim mereu, de exemplu respectul reciproc - au continuat ei - vrem să-i facem doar oameni conștienți, fericiți și mulțumiți de ceea ce au și sunt. Îi implicăm în deciziile familiei și asta este fundamental pentru noi”. 

Pe baza acestei idei de „autogestionare” în fiecare aspect al vieții de zi cu zi, atât practic, cât și emoțional, Adele și Matt au ales să nu-și înscrie copiii la școală. Ei susțin că la un moment dat copii vor intra în contact cu cititul și vor simți singuri nevoia să învețe singuri. Făcând acest lucru, copiii pot demonstra interes pentru un lucru sau altul și își pot urmări adevăratele interese. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Allen Tribe (@theunconventionalparent)

Totul a început când cuplul a decis să îmbrățișeze un stil de viață în contact direct cu natura. Această situație a început cu mult înainte de sosirea celor trei copii ai lor și, după ce au beneficiat de ea, cei doi au decis să o transmită mai departe. 

„Nu folosim sistemul școlar, e adevărat, nici sistemul de sănătate – au spus ei – Nu ne-am vaccinat niciodată copiii și pentru asta am fost criticați, dar preferăm să-i tratăm cu remedii naturiste”.

Familia Allen nu are un program anume, se ridică din pat sau se culcă atunci când simt nevoia și nu pentru că o impun adulții. Fiecare dintre ei umple ziua cu ceea ce iubește, iar părinții își încurajează copiii să ia parte la treburile casnice, dar din nou fără a le impune. Toate în libertate totală și fără alei, dar este chiar corect?

Ce părere aveți despre obiceiurile lor: le-ați putea pune în practică sau vi se par complet absurde?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: citit  elevi  scoala obligatorie 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel