Petruț Rizea, semnal de alarmă pentru părinți, despre provocările periculoase din online: „Îmi fac griji pentru copii, pentru elevii mei!”
Data actualizării:
Data publicării:
Pe măsură ce platformele sociale devin tot mai populare printre copii, apar și riscuri care pot avea consecințe grave asupra siguranței lor. Petruț Rizea, învățător și psiholog, trage un semnal de alarmă, în rubricile Părinți și Pitici, asupra unei noi provocări periculoase numite „SuperMan” , care circulă pe TikTok.

Nu știu ce să mai zic văzând cum anumite platforme sociale devin tot mai nesigure. Ba ne lovim de propagandă politică, ba îmbrățișăm dezinformarea care stă sub fiecare click.

Acum îmi fac griji pentru copii, pentru elevii mei.

De câteva zile, circulă pe TikTok o provocare absolut stupidă numită „SuperMan”.

La ce îi îndeamnă?

O cascadorie, nu știu cum să o numesc altfel, extrem de periculoasă care poate produce răni sau leziuni incompatibile cu viața.

Citește și „Superman Challenge”, provocarea de pe TikTok care a băgat 20 de copii în spital într-o singură zi

Cum îi protejăm pe copii în era digitală?

Psihologic vorbind, provocările online se viralizează din nevoia de apartenență socială și de validare. E important să discutăm cu copiii noștri despre consecințele lor, să îi învățăm cum să discearnă între ceva ce îți pune viața în pericol și ceva inofensiv, cum ar fi să faci un dans pe un sunet ce a devenit popular.

Și mai grav e că vorbim despre grupuri mici de vârstă (6, chiar și 5 ani) care nu posedă nici cea mai mică urmă de analiză critică față de împrejurările vieții, fapt ce ne conduce de cele mai multe ori spre tragedii pe care niciun părinte nu le merită, ca să nu le descriu și să generez mai multă anxietate.

Verificați conținutul pe care aceștia îl consumă, vorbiți deschis despre amenințările virtuale, nu îi putem proteja construind o bulă de cristal în care să-i ținem. Informația circulă. Și nu putem opri noi asta, ori selecta ce să dispară sau ce să rămână.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Petruț Rizea
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

ACESTE nume de fete vor fi cele mai populare în 2025

Aceste douăzeci de nume feminine sunt așteptate să...


Top citite
Expert: „Am intervievat 70 de părinți care au crescut adulți de mare succes. Iată primele 4 regrete ale lor” / FOTO: freepik.com @anatoliy_cherkas

Expert: „Am intervievat 70 de părinți care au crescut adulți de mare succes. Iată primele 4 regrete ale lor”

Dacă deții această abilitate cheie, ești mai puternic mental decât majoritatea. Expert: „În lumea de astăzi, puterea mentală este o necesitate” / FOTO: freepik.com @rostyslav84

Dacă deții această abilitate cheie, ești mai puternic mental decât majoritatea. Expert: „În lumea de astăzi, puterea mentală este o necesitate”

„Copilul meu extrem de sensibil se enervează din orice, ce pot face?” Strategii pentru părinți de la experții în parenting: „Așa își dezvoltă o personalitate puternică!” / FOTO: freepik.com @ksenia_she

„Copilul meu extrem de sensibil se enervează din orice, ce pot face?” Strategii pentru părinți de la experții în parenting: „Așa își dezvoltă o personalitate puternică!”

Comportamente parentale care dăunează: Greșelile educaționale frecvente făcute de părinți și pașii necesari pentru a le corecta / FOTO: freepik.com @kazakova0684

Comportamente parentale care dăunează: Greșelile educaționale frecvente făcute de părinți și pașii necesari pentru a le corecta

pixel