Simulare tehnică pentru probele orale de la BAC 2025, în liceele din toată țara
În toate liceele din România...
Problemele de la olimpiada internațională de matematică au un nivel de dificultate foarte mare față de acum câteva zeci de ani, spune profesorul Bogdan Enescu de la Colegiul Național „Bogdan P. Hasdeu” din Buzău. „Sunt îngrozitor de grele și trebuie să muncești foarte mult ca să faci față”, a spus Enescu, primul profesor olimpic internațional cu elevi medaliați la Olimpiada Internațională (OIM).
Întrebat de elevi în primul episod al seriei „Întâlnește-și profesorul”, în cadrul proiectului MediaHDu, de ce a ales Colegiul Național Hasdeu și nu străinătatea, profesorul a explicat că „există multe motive. În primul rând știu ce înseamnă să fii și acolo. Am avut experiența asta. Cel mai mult am stat în străinătate 6 săptămâni. A fost rău de tot. Aici sunt acasă”.
„Când am plecat în străinătate am predat în situații speciale, tabere de matematică unde erau copii foarte motivați, deci nu era un eșantion reprezentativ. Am predat și la loturi olimpice – Statele Unite, la lotul Ungariei, al Pakistanului, o experiență interesantă asta, bineînțeles lotul nostru. O deosebire este că acolo sunt mult mai organizați. Câteodată exagerează cu organizarea”, a adăugat profesorul, întrebat de elevi despre ce diferențe există în străinătate față de România, din punct de vedere al elevilor și al posibilităților, potrivit Edupedu.
El însuși participant la IMO ca licean, Bogdan Enescu a obținut medalie de bronz în 1977, medalie de aur în 1978 și bronz în 1979.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
În toate liceele din România...
La începutul fiecărui an, a treia zi de luni din...
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...