Propunerea belgienilor pentru a combate obezitatea infantilă: școlarii să bea bere în loc de suc
Data publicării:
În 2001, școlile belgiene au purtat un nou front în războiul împotriva obezității infantile. În efortul de a ține copiii departe de băuturile dulci, a apărut un plan de înlocui sucurile cu o alternativă sănătoasă: berea. 

Propunerea a venit de la o societate belgiană de bere, Limburg Beer Friends. Președintele acestei companii, Rony Langenaeken, a venit cu ideea după ce a auzit despre un studiu belgian care lega consumul de băuturi dulci în copilărie cu obezitatea și cancerul de sân. La acea vreme, Langenaeken le-a spus reporterilor: „Este bună pentru silueta lor și, de asemenea, foarte sănătoasă”.

Acest plan inedit și unic în lume presupunea servirea unei beri relativ slabe din punct de vedere alcoolic, numită „tafelbier“, care conţinea doar 1,5-2,5% alcool (o bere obişnuită conţine până la 5,5% alcool), potrivit The Guardian.

Copiii aveau de ales între „lager“, o bere de fermentaţie, şi „bitter“, o bere amară de provenienţă britanică. Berea pentru copii era îmbuteliată  în sticle de 250-330 mililitri și se adresa copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.  

În timp ce unii adulți și-au exprimat îngrijorarea față de posibilitatea ca copiii de 5 ani să bea rece la prânz, Langenaeken a încercat să-i asigure pe sceptici că micuții nu se vor îmbăta cu aceste cantități atât de mici. „Berea este pentru întreaga familie”, a spus el citând un studiu belgian care arată că băuturile răcoritoare și sucul de fructe pot crește riscul de obezitate și chiar cancer la copii.

El a respins ideea că elevii s-ar putea îmbăta la ore: „Trebuie să bei cinci sau șase litri de bere de acest fel pentru a te îmbăta. Eu o beam când aveam doar șase ani și încă o mai fac în fiecare zi”.

Aproape 80% dintre copiii care au luat parte la programul pilot din provincia belgiană, Limburg, au declarat că le-a plăcut berea mai mult decât orice băutură răcoritoare.

Din păcate pentru unii sau din fericire pentru alții, școlile belgiene nu au adoptat programul năstrușnic propus de Limburg Beer Friends.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

S-a mai stins o stea: Doliu în cinematografia românească

Doliu în cinematografi aromânească.


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel