Psihologul Alfred Schmidt sfătuiește: Vrei un copil cu mai multă încredere în el? Fă asta
Data publicării:
Încrederea în sine este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil. Oferindu-i sprijinul necesar, poți contribui la formarea unei imagini pozitive despre sine. Astăzi vom explora câțiva pași esențiali pentru a-i oferi copilului tău un boost de încredere în sine.

Construirea încrederii în sine a copilului tău este un proces continuu, dar cu răbdare și sprijin constant, îl poți ajuta să devină o persoană sigură pe sine.

Transmitându-i mesajul că este valoros, oferindu-i oportunități de reușită și fiind un model de încredere, îi vei oferi o fundație solidă pe care să își construiască personalitatea. Încrederea în sine nu se formează peste noapte, dar fiecare pas contează!

”Cum să îți ajuți copilul să aibă mai multă încredere în el? Astăzi vom vorbi despre cum să dăm un boost la încrederea de sine a copilului tău.

Pasul 1: Învață copilul că este valoros. Dă-i mesajul întotdeauna că ele este iubit indiferent de ce face, de cât greșește. Dacă îi dau acest mesaj că ele este valoros, orice ar fi, atunci el va avea de unde să-și construiască încrederea în sine. Ceea ce gândim despre el, ceea ce spunem despre el, îi va construi personalitatea. Copiii vin pe lume fără o personalitate și și-o construiesc prin ce aud despre ei. 

Pasul 2: Lasă copilul să ia decizii. Dacă avem încredere în copiii noștri că ei pot lua decizii asta o să le crească încrederea în ei. Ei au nevoie să decidă pentru ei cum să se îmbrace, ce și când să mănânce. Dacă-i dau mici decizii pe care el să le poată lua independent, atunci își va crește încrederea în el, pentru că noi avem încredere în el.

2. Foto: Free... (incredrea-in-sine-a-copiluli_27677600.jpg)

Foto: Freepik@Holiak

Pasul 3: Foarte important este să-i dai copilului ceva de făcut. El vrea să știe că este capabil, este independent, că poate să facă lucruri. Dacă noi îi dăm ceva de făcut, mai ales dacă e un pic mai greu decât de obicei, atunci o să-i crească sentimentul ăsta că el poate să facă lucruri. 

Pasul 4: Lasă copilul să-ți dea sfaturi. Cere-i sfaturi. Este foarte important să vadă că este recunoscut ca un om care este important, care poate să ia decizii prin a ne da sfaturi. Ce sentiment fain o să aibă când noi o să mergem la el să-i spunem: Uite, am nevoie de un sfat de la tine. Prin asta o să-și crească foarte mult încredrea în el și mai ales la adolescență când copilul are deja o vârstă și poate să gândească la diferite aspecte”, a sfătuit psihologul Alfred Schmidth într-un video postat pe canalul său de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel