Puterea cuvântului: 7 fraze pentru a-ți motiva copilul la școală
Data publicării:
Dacă observi că micuțul tău are dificultăți să meargă la cursuri și nu-i place școala, există câteva fraze pe care îi poți spune pentru a introduce o nuanță pozitivă care să-l ajute să-l motiveze.

Un dezastru când vine luni dimineața și trebuie să trezești pe cei mici pentru școală. Ca profesor sau mamă, este posibil să nu știi cum să-ți faci copilul sau elevul să manifeste un interes real pentru lecții și învățare.

Dar există o soluție. Ca să nu disperi, poate că aceste fraze de motivare a copilului la școală îl vor ajuta pe cel mic să-și descopere adevărata pasiune și să se distreze, să învețe și să se antreneze.

Cu toate acestea, nu ar trebui să ne așteptăm ca aceste propoziții să funcționeze așa, ca prin magie. Este necesar să fim foarte constanți și, mai presus de toate, ca atunci când le pronunțăm copilul să-și dea seama că vorbim cu adevărat ceea ce spunem, din inimă, cu maximă sinceritate.

De asemenea, este important să perseverezi și să fii foarte răbdător. După cum am spus deja, nu vor funcționa în prima zi. Poate nici a doua, nici a treia. Dar este foarte probabil ca încetul cu încetul aceste fraze să afecteze mentalitatea copilului care va descoperi astfel adevărata importanță a muncii zilnice la școală.

2. Foto: Free... (puterea-cuvantului-7-fraze-pentru-a-ti-motiva-copilul-la-scoala-2_63352900.jpg)

7 fraze pentru a-ți motiva copilul la școală

Frazele pentru a-ți motiva copilul la școală pe care le vom vedea că dau prioritate folosirii gândirii pozitive. Să-l motivăm pe cel mic astfel încât să dea mai mult și să-și exploateze întregul potențial.

Concentrare și perseverență

„Concentrează-te pe ceea ce vrei, vei vedea cât de curând îți va veni oportunitatea.”

Aceasta este o frază foarte interesantă, deoarece îi ajută copilului să se concentreze asupra acelor subiecte care îl interesează, asupra subiectelor pentru care este talentat. De asemenea, îl ajută să fie persistent, răbdător și rezistent.

Încredere în posibilitățile sale

„Încrederea în sine este calea către succes”

O problemă care se întâlnește adesea la copii este că de multe ori aceștia sunt suspicioși față de propriile posibilități. Așa că trebuie să-i încurajăm să creadă în ei înșiși prin încurajări pozitive.

Nu ceda niciodată

„Numai ceea ce nu este dovedit este imposibil.”

Mulți copii au tendința de a nu mai face ceea ce le este dificil. Ca profesori și părinți, în loc să facem asta pentru ei, trebuie să-i încurajăm, să le oferim informațiile necesare, să fim prezenți și să-i facem să simtă că avem încredere în ei și în șansele lor de succes.

Bucură-te de zi

„S-ar putea să nu fie ușor, dar va merita.”

Acesta este un mod de a vorbi cu copilul pentru a-i aminti că nu numai că este important să-și atingă obiectivele, dar este și necesar să se bucure de călătoria pe care o face pentru a le atinge. Și, deși nu sunt ușor de realizat, pot fi realizate dacă lucrurile sunt făcute bine, cu bun simț.

Nu excludeți opțiuni

„Numai cei care experimentează absurdul sunt capabili să depășească imposibilul.”

Mulți copii, precum și mulți adulți, încetează să facă un anumit lucru pentru că îl consideră absurd sau inutil, o pierdere de timp. Totuși, dacă nu încercăm ceva, oricât de ridicol ar părea la prima vedere, de unde știm că nu este cu adevărat bun și că nu ne poate ajuta să ne atingem obiectivele și visele?

Indiferent de situație

„Nu lăsa trecutul să te amărăce sau viitorul să te copleșească. Trăiește în prezent.”

O altă problemă cu care se luptă mulți copii și adolescenți, și chiar mulți adulți, este să se gândească prea mult la trecut și viitor. Este important să le reamintim că ei trăiesc în prezent. Ei nu pot schimba trecutul și doar făcând-o bine acum se pot bucura de un viitor strălucit, dar asta nu va veni până nu le vine rândul.

Planuri de a-ți motiva copilul la școală

„Dacă nu funcționează, schimbă planul, nu scopul.”

Aceasta este o formulă foarte interesantă pentru a-l sfătui pe copil să nu renunțe. Este normal ca, dacă observă că nimic nu merge bine, să aleagă să renunțe. Îl putem ajuta să continue să caute alte metode, storcându-și imaginația.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Foto: Freepik @proostoleh

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

pixel