Răspunsul unei mame pentru bunicii „atotștiutori” care spun „Am crescut și eu copii, știu ce fac!”: „Asta le lipsește celor din generația baby boom”
Data publicării:
Dacă ești părinte, este foarte posibil să fi auzit deja această afirmație din partea propriilor părinți. 

Pe Instagram, o mamă a găsit răspunsul perfect pentru a le replica. Paige Connell (@sheisapaigeturner), mamă americană și influenceriță parentală, a împărtășit pe contul ei de Instagram frustrarea resimțită de una dintre prietenele sale.

Aceasta, în ciuda eforturilor depuse pentru a-și educa copiii cât mai bine, se confruntă cu criticile continue din partea propriilor părinți, care nu ezită să se amestece în modul în care ea își crește urmașii.

Răspunsul clar și ferm pentru bunicii care cred că știu totul

Un exemplu citat de creatorul de conținut: „Într-o zi, mama ei i-a spus: «Hei, am fost părinte. Am crescut trei copii. Știu ce fac, te porți ca și cum n-aș fi fost niciodată părinte și ca și cum tot ce știu nu ar conta.»”

Paige Connell și-a împărtășit apoi perspectiva asupra acestei situații, explicând-o într-un mod care, poate – doar poate – va fi înțeles de părinții tăi din generația baby boom.

„Dacă ești bunic, probabil că nu ai fost un părinte activ de 15 sau 20 de ani”, spune ea. „Dacă aș părăsi forța de muncă pentru 15 sau 20 de ani, multe lucruri s-ar schimba. Ei bine, este la fel și cu parentingul. Când nu ai fost implicat în acest rol timp de câțiva ani, riști să fii complet deconectat, nu?”

„Vă cerem să ne respectați limitele și să ne ascultați”

Tânăra își continuă explicația: „Părinții de astăzi sunt mult mai informați. Ne creștem copiii diferit pentru că am învățat multe în ultimii 15-20 de ani.

Așa că, chiar dacă ți-ai făcut treaba bine timp de 20 de ani și ai fost o mamă grozavă, se schimbă foarte multe lucruri în 15 sau 20 de ani.

Cred că asta le lipsește bunicilor din generația baby boom”, subliniază ea, înainte de a încheia: „Vă rugăm să ne respectați limitele și să ne ascultați. Noi suntem cei care îi monitorizăm constant. Noi suntem cei care vorbim cu pediatrii. Suntem părinții lor, așa că știm ce este mai bine pentru copiii noștri.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

Ești un părinte „elefant”? Experții dezvăluie șapte semne care definesc acest stil de parenting / FOTO: freepik.com @standret

Ești un părinte „elefant”? Experții dezvăluie șapte semne care definesc acest stil de parenting

41% dintre tinerii români ar prefera dictatura. Ce spun specialiștii? Mircea Miclea: „De ce? Că s-au tâmpit toți? Nu!” Daniel David: „Nu știu diferența uriașă între teorie și realitate!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

41% dintre tinerii români ar prefera dictatura. Ce spun specialiștii? Mircea Miclea: „De ce? Că s-au tâmpit toți? Nu!” Daniel David: „Nu știu diferența uriașă între teorie și realitate!”

Foto: Freepik@freepik

Experți sugerează o abordare alternativă în educația copilului: parentingul apreciativ

pixel