Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”
Data publicării:
Experta în parenting Urania Cremene a abordat recent într-un interviu subiectul relației părinților cu școala, evidențiind îngrijorările și temerile pe care le resimt aceștia. 

„Pentru cei mai mulți părinți este terifiantă relația cu școala. Mărturisesc că chiar și la părinții care pot, doresc, își permit, au gândit o școală privată pentru copiii lor (...) chiar și acolo apare o teamă, o îngrijorare sau mai multe, pe care nu le regăsesc la părinții din alte spații.

Eu călătorind destul de mult și având conexiuni cu specialiști de pe toate continentele: profesori, educatori, specialiști în motivație, neuroștiință, educație formală. Am o bază de date cu care schimb informații și nu găsesc aceeași teamă față de școală aproape nicăieri”, a spus Urania Cremene în cadrul emisiunii Educația la putere de la TVR. 

Citește și Cele mai mari trei PERICOLE la adresa unei copilării sănătoase, în prezent. Urania Cremene: „Aș introduce ASTA OBLIGATORIU!”

Urania Cremene: „Școala noastră nu funcționează bine!”

Urania Cremene subliniază că există numeroase dovezi că sistemul școlar actual nu funcționează corespunzător.

„Sunt extraordinar de multe dovezi în jurul nostru, de pe toate palierele, că nu funcționează, că nu e bine. Școala noastră nu funcționează bine! Nu e bine nici în rezultatele pe care le produce, nici în atitudinea pe care o produce, nici în feedback-ul pe care copiii îl au”

Experta aduce în discuție imaginea des întâlnită a copiilor sufocați de ore și teme, dar și presiunea enormă pusă în clasele terminale. 

„Avem atât de multe imagini în jurul nostru și povești despre copii care sunt sufocați de ore, de teme în fiecare zi, această presiune totală care se pune fix între clasa a VIII-a și a IX-a, a XII-a la final, în rest mai puțin, ceea ce e specific acestui spațiu, nicăieri în altă parte nu se întâmplă așa.

Toată familia care învață, care este implicată în acest proces care altfel nu ar funcționa. Fără implicarea părinților nu funcționează, ceea ce înseamnă că sistemul nu funcționează”, a mai spus Urania Cremene. 

Vezi și „Avem un program infernal pentru copiii noștri!” Urania Cremene: „Școala a fost făcută pentru a crea muncitori! NU mai avem nevoie de tipul acesta de școală!”

Urania Cremene: „Îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

Urania Cremene aduce în prim-plan și cazuri dramatice, ilustrând impactul negativ asupra copiilor. 

„Alte povești despre copii care se țin la propriu de picioarele părinților urlând disperați că nu vor la școală. (...) Îți pui întrebarea: e copilul meu de vină? Sunt foarte mulți în această situație”, a mai spus experta.

Urania Cremene atrage atenția asupra nevoii urgente de reformare a sistemului educațional, pentru a crea un mediu mai prietenos și mai eficient pentru dezvoltarea copiilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel