Scandal la Facultatea de Arhitectură București: Sute de candidați respinși, după ce erau pe lista de admiși. Părinții susțin că notele au fost măsluite și amenință cu DNA
Data publicării:
Scandal la Facultatea de Arhitectură din București: sute de candidați au fost respinși după ce, acum două zile, erau admiși. 

Protestele au izbucnit după ce facultatea a anunțat că notele nu vor fi modificate, chiar și după contestații.

Tinerii și părinții lor au încercat să intre în facultate pentru a cere explicații de la rector, dar au fost opriți de paznici.

Problema a apărut dintr-o eroare la transcrierea notelor, care a dus la corelarea greșită a notelor pentru 297 de candidați.

Rectorul a explicat că eroarea a afectat notele și că regulile instituției nu permit schimbarea acestora după contestații, iar mulți părinți se gândesc să depună plângere la DNA.

Candidată: „Am făcut patru ani de meditaţii, ştiu exact ce am făcut la testul ăla acolo”

Aproape jumătate dintre candidații la Facultatea de Arhitectură au contestat rezultatele examenului, un record în cei 33 de ani de existență ai instituției.

Petruța, care a investit peste 12.000 de euro în meditații, potrivit Observator, este profund nemulțumită de schimbările apărute. 

„Acum două zile eram admisă pe poziţia 71, la taxă. Iar acum aflu că sunt respinsă pe poziţia 422. Am făcut patru ani de meditaţii, de patru ani nu mai am weekend, lucrez non-stop şi ştiu exact ce am făcut la testul ăla acolo”, spune Petruţa, conform sursei citate.

Reacția facultății

„La transcrierea rezultatelor în sistemul informatic, dintr-o eroare umană, codul unei planşe secretizate a fost consemnat de două ori, acest lucru decalând corelarea corectă dintre nota probei practice şi nota portofoliului pentru un număr de 297 de candidaţi”, spune Bogdan Guiu, lector, potrivit Observator.

„Această eroare a făcut ca nişte candidaţi să aibă nişte note mai mici decât cele scrise pe planşe şi alţii să aibă note mai mari”, spune Marian Moiceanu, rector.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel