Școli fără căldură: Elevii îndură frigul, iar părinții cer măsuri urgente
Data publicării:
În 21 de școli și licee din Focșani, elevii nu beneficiază de căldură și apă caldă din cauza datoriilor neachitate ale Primăriei către compania de termoficare

În cazul a 11 dintre aceste unități de învățământ, conducerile au decis să reducă durata orelor la 40 de minute pentru a preveni ca elevii să petreacă prea mult timp în frig.

Potrivit inspectorului general școlar Livia Marcu, „elevii din internate vor face naveta sau vor participa la cursuri online, în funcție de școala unde sunt înscriși”.

Citește și Ce fel de profesor ar trebui să avem la catedră? Marian Staș: „NEMEDIOCRU” / VIDEO

Aproape 11.400 de elevi sunt afectați de această situație, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din totalul elevilor din oraș, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

De asemenea, copiii de la grădinițe și școlile afectate sunt nevoiți să participe la ore mai scurte sau să învețe într-o temperatură scăzută, în unele cazuri având acces doar la calorifere sau radiatoare electrice.

Copiii continuă să meargă la școală

Livia Marcu a declarat că temperatura optimă în sălile de clasă ar trebui să fie de cel puțin 18 grade.

În legătură cu situația în care părinții au fost solicitați să își ia copiii de la grădiniță, inspectoarea a explicat că i-a informat încă de vineri pe toți directorii unităților de învățământ despre lipsa căldurii, însă niciun director nu a decis ca micuții să rămână acasă sau să aibă un program redus, potrivit Edupedu.

“Avem doar 11 unități de învățământ care au solicitat Inspectoratului Școlar să aibă program redus: 40 de minute ora, de la 50 de minute.

Directorii de școli ar fi trebuit să decidă în consiliu de administrație ce măsuri adoptă: școală online, hibrid sau reducerea orelor.

Apoi să informeze Inspectoratul Școlar care să-și dea acordul. Grădinițele nu au făcut asemenea solicitări pentru că la rândul lor părinții fac presiuni că n-au cine să lase copiii în timpul acesta.

Și e un cerc vicios. De aceea cele mai multe folosesc aerotermele pe care le au în dotare.

Au voie cu calorifere și aeroterme. Ar trebui să fie cel puțin 18 grade în camere, teoretic. Părinții care semnalează că este frig în clase ar trebui să se adreseze primăriei municipiului Focșani.

Soluții din punctul de vedere al inspectoratului școlar nu sunt decât regim hibrid, regim online și scurtarea programului de lucru, iar la grădiniță ar fi reducerea programului dar temperatura tot scăzută este.

Unii părinți spun că nu au cu cine să lase copiii acasă și atunci preferă să-i aducă la grădiniță, situația e extrem de neplăcută și e greu de gestionat încât să fie mulțumită toată lumea”, a spus șefa ISJ Vrancea, pentru sursa citată anterior.

O altă măsură luată de Inspectoratul școlar este pentru elevii care stau în internate și elevii din Republica Moldova. Aceștia din urmă vor putea sta în camere și să se încălzească cu calorifere electrice.

În cazul elevilor români din internate, ei vor face naveta sau vor învăța online.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...



Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel