”Seamănă leit cu maică-sa”: Nu există nimic mai adevărat!
Data publicării:
Toată lumea spune că tu și copilul tău, sau că tu și mama ta sunteți incredibil de asemănătoare? Nu o sa crezi dar... Au dreptate!

De câte ori s-a întâmplat ca oamenii să arate spre tine și mama ta, sau către tine și copiii tăi, spunând că semănați ca două picături de apă?

Nu numai din punct de vedere fizic, de multe ori multe laturi ale caracterului tău par să se suprapună perfect până în punctul în care nu înțelegi unde se termină una și unde începe cealaltă. Mamele, la urma urmei, sunt cea mai mare putere a noastră!

4. -imagine fara descriere- (pexels-tamilles-esposito-19468207_90690500.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Tamilles Esposito

La prima ecografie începe imediat primul portret al copilului: are nasul tatălui, are forma ochilor mamei, după părerea mea urechile sunt ca ale bunicului său ... Pare tot mai evident însă că copiii au o legătură directă cu mamele lor.

ASPECTUL ESTETIC

Nu putem ști cum se va amesteca moștenirea noastră genetică cu cea a partenerului nostru. Ouăle și spermatozoizii, chiar și cei mai leneși, se pot combina în multe moduri diferite: abia atunci când îl vedem vom descoperi dacă bebelușul are mai multe trăsături comune cu mama sau tatăl tău.

3. -imagine fara descriere- (coplu-familie-copil_87418400.jpg)

Sursa foto: Pexels/Ana Shevts

Este dovedit științific că există gene recesive și dominante: culoarea deschisă a ochilor, de exemplu, este recesivă în comparație cu culoarea închisă a ochilor. Prin urmare, este foarte probabil că, dacă unul dintre cei doi părinți are irisul de culoare întunecată, copilul să aibă și el aceeași caracteristică.

Trăsăturile fetelor sunt adesea mai dulci, un nas acvilin sau urechi ușor rotunjite tind să fie mai puțin vizibil la fete decât la băieți: un tată atent, de fapt, s-ar putea recunoaște cu ușurință pe chipul fetiței sale, deși cu un rezultat oarecum confuz.

CARACTERUL

În ceea ce privește caracterul, vă place sau nu, noul născut va petrece 9 luni în contact strâns cu mama. El va fi cu ea oricând, chiar și atunci când ea abia așteaptă să doarmă și micuțul nu vrea să stea nemișcat!

O mamă prea îngrijorată va crește un copil cu frică. O mamă liniștită și senină, va procrea un copil pe măsură.

Asigurați-vă că în timpul sarcinii veți fi ferită de stress și necazuri, deoarece toate sentimentele și emoțiile mămicilor se transmit fătului. Cele 9 luni de sarcină ar trebui să fie o lecție de pace atât pentru mamă cât și pentru viitorul bebeluș.

UNICITATEA

Dacă copilul se naște într-o familie în care, de exemplu, există o artă predominantă, ar putea fi o pasiune pentru muzică sau scris, aproape sigur că va fi atras și el.

Cu siguranță nu înseamnă că va deveni pianist sau un autor de succes, dar vorfi mai multe șanse ca acesta să îmbrățișeze una dintre pasiunile familiei. În orice caz, întotdeauna amintiți-vă că este bine să nu forțați copiii să urmeze pasiunile voastre. Fiecare individ este unic și fiecare va excela la un moment dat într-un domeniu anume, preferat, spre care are înclinație înnăscută.

2. -imagine fara descriere- (pexels-mart-production-7089015_96602800.jpg)

Sursa foto: Mart Production/ Pexels

Înălţimea, culoarea părului,forma corpului sau inteligența. De la cine le va moșteni copilul?

ÎNĂLȚIMEA: Cât de înalt va fi copilul tău când va creşte? Ei bine, acest lucru depinde de genele ambilor părinţi. Totuşi, înălţimea tatălui joacă un rol important. Dacă tatăl este înalt, copiii săi vor fi înalţi. Poate nu la fel de înalţi ca el, dacă mama este scundă, dar cu siguranţă nu vor avea înălţimea acesteia.

PĂRUL: Ca şi în cazul culorii ochilor, genele dominante joacă un rol important. Dacă unul dintre părinţi are culoarea părului mai închisă, şansele ca bebeluşul să-l moştenească sunt ridicate. Pe de altă parte, dacă mama are părul des, copilul va moşteni această trăsătură.

BUZELE: Când vine vorba de mărimea şi structura buzelor, sunt dominante genele tatălui. Dacă tatăl are buzele groase, poţi fi sigur că şi copilul le va avea la fel.

FORMA CORPULUI: De cele mai multe ori, forma corpului este moştenită de la mamă. De asemenea, 80% din greutatea corporală este stabilită genetic.

INTELIGENȚA: Experţii consideră că gena care stabileşte nivelul de inteligenţă este moştenită de la tată. De asemenea, dacă bunicii sunt oameni cu o inteligenţă peste medie, cresc şansele ca nepoţii să aibă un IQ ridicat.

TEMPERAMENTUL: Temperamentul copilului este influenţat atât de mediul în care trăieşte, dar şi de moştenirea genetică. Cel mai adesea, copiii sunt influenţaţi în această privinţă de mamă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel