„Secretele copiilor nenăscuți”, cartea care spune tot adevărul despre ceea ce simte fătul în timpul sarcinii înainte de a se naște
Data publicării:
Ce simte bebelușul nostru, cum se comportă când este încă în burtă? Ne răspunde o carte scrisă de un expert.

Chiar înainte de a deveni copii, și chiar înainte de a fi nou-născuți, iubirile vieții noastre sunt fetuși care ne cresc în burtă. Și ca ființe vii se comportă ca atare din moment ce sunt în interiorul nostru.

Tresare când aude un zgomot, se calmează când aude vocea ta, lumina puternică îl deranjează... Viața copilului tău în timpul sarcinii este foarte activă!

„Când eram însărcinată în cinci luni am fost la nunta unei prietene. După cină a început dansul. Chiar dacă am stat cea mai mare parte a timpului stând și am plecat la scurt timp după aceea, a fost suficient să încep să observ niște mișcări energice în pântecele meu. Mișcări care odată ajunsă acasă au devenit niște lovituri, care nu m-au lăsat sa dorm. La scurt timp după aceea am citit despre un medic care a spus că multe dintre pacientele lui însărcinate au încetat sa meargă la concerte sau petreceri pentru că bebelușii se agitau. Până și micuțul meu se "plângea" de muzica tare? Nu știu, dar cu siguranță îmi semnala ceva și foarte clar.” Este mărturia unei mame.

Cele mai importante luni pentru făt

Astăzi știm că fătul are o viață mult mai activă decât se credea până acum și că cele nouă luni de sarcină sunt foarte importante pentru acesta. De fapt, sarcina este o etapă foarte importantă în viața noastră în general. Ne condiţionează temperamentul şi ne predispune la multe dintre bolile maturităţii.

Cu alte cuvinte: atunci când copilul tău vine pe lume, o face cu o valiză deja plină de informații. Și sursa principală a acestor informații ești tu, mama lui. Tu ești cea care îi transmiți senzații și emoții. Bebelușul tău participă la viață din interiorul uterului și o face împreună cu tine, stabilind o legătură unică cu tine.

„Tot ceea ce mama respiră, mănâncă sau experimentează se va regăsi în copilăria copilului”, rezumă psihiatrul Thomas Verny în cartea sa „Viața secretă a copiilor nenăscuți”. Hormonii (prin placenta) transportă informații, cum ar fi starea ta de spirit: dacă ești fericit, copilul tău va fi plin de endorfine; dacă ești stresat, nivelul de cortizol din sânge va crește și copilul va observa acest lucru.

„Copiii sunt ca niște bureți, foarte talentați în a percepe emoțiile”, explică Ibone Olza, psihiatru copil și tineret la Spitalul Puerta de Hierro Majadahonda din Madrid.

 Dar nu-ți face griji că toate grijile tale îți vor afecta copilul. El va fi afectat doar de sentimente constante, profunde, precum anxietatea sau stresul cronic. Mai mult decât atât, chiar dacă simte preocupările tale, cel mai important sunt sentimentele tale pentru el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: bebelus  copil nenascut  emotii  fat 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel