Când ar trebui să ne îngrijoreze tristețea copiilor. Psiholog: ”Nu mai știm să ne creștem firesc copiii”
A determina când să te despărți de partenerul tău este ceva foarte greu de știut. De obicei, oamenii sunt sfâșiați între propria lor bunăstare și angajamentul lor față de ceilalți. La această răscruce nu știu cum să procedeze sau ce să țină cont. Dar există unele semne care ne arată că este timpul să punem capăt unei relații.
Acești indicatori sunt necesari pentru a lua o decizie bine informată; Ele nu apar întotdeauna brusc, ci mai degrabă se manifestă în dinamica vieții de zi cu zi. Aceste semnale, pe care le vom discuta în detaliu în acest articol, variază întotdeauna ca severitate și natură. Mai jos vă împărtășim îndrumări clare, astfel încât să știți dacă este timpul să vă dați deoparte.
Fiecare relație este unică și unele dintre semnele de despărțire pe care le vom da aici trebuie citite în contextul specific al cuplului. Cu toate acestea, există și altele care, indiferent de context, constituie un motiv incontestabil de a elimina, de exemplu agresiunea, fie că este fizică, emoțională sau sexuală.
Nu primești sprijin
Când ai probleme și în relația ta nu găsești sprijin, empatie , încurajare sau ajutor de la partenerul tău, atunci merită să te gândești la distanțare.
Lipsa de interes pentru emoțiile tale
Cealaltă persoană nu-i pasă de bunăstarea ta, ignoră nevoile tale emoționale și este indiferentă la felul în care te simți.
Gelozie nesănătoasă
Adăugăm la alarmele psihologice că partenerul tău este o persoană geloasă nefondată și îți limitează libertatea, relațiile sociale și activitățile tale. Mai mult, te simți ca obiectul lui și nu ca o ființă umană.
Comentarii negative
Primești adesea mesaje derogatorii de la ei despre ceea ce faci, ești, gândești, simți sau deții. Stima de sine, conceptul de sine și imaginea de sine sunt compromise.
Devalorizarea rezultatelor
Succesele tale sunt minimalizate sau ignorate. Când se întâmplă acest lucru, simți că ceea ce ai realizat nu este important și îți slăbești eforturile.
Vina
Partenerul tău te face să te simți responsabil pentru problemele sale, greșelile, deciziile proaste și dispozițiile neplăcute. Pe scurt, îți transferă toată încărcătura emoțională.
Umilire continuă
În relația ta, fie că este publică sau privată, te simți mereu degradat, ridiculizat sau rușinat. Drept urmare, te percepi ca pe o persoană nedemnă și devalorizat .
Manipularea emoțională
Unul dintre principalele semne ale încheierii unei relații este că cealaltă persoană folosește emoțiile tale (frică, vinovăție, rușine) pentru a te face să-i satisfaci dorințele sau să-ți controlezi acțiunile și deciziile. El exercită manipulare emoțională asupra ta.
Este important să verifici dacă relația îți compromite sănătatea fizică sau o pune în pericol.
Constrângerea de a desfăşura activităţi periculoase
Primești amenințări și ești obligat să desfășori practici sau activități care, ca și în avertismentul precedent, îți pun sănătatea sau viața în pericol.
Neglijență
În situațiile în care aveți nevoie de îngrijiri medicale, partenerul dumneavoastră vă împiedică să primiți îngrijiri profesionale. Lui nu-i pasă de sănătatea ta și nu-i pasă de tine când te îmbolnăvești.
Intimidarea fizică
Indiferent dacă ai fost victima violenței fizice în relația ta, primești amenințări cu arme și ești forțat să faci lucruri pe care nu vrei să le faci.
Fotografie de la Timur Weber/ Pexels
Violența fizică
Sunteți victima lovirii, împingerii, loviturilor, spargerii, mutilării, torturii sau oricărei alte forme de agresiune fizică. În aceste cazuri, nu ar trebui doar să încheiați relația, ci și să raportați această persoană violentă.
Pentru a pune capăt unei relații, luați în considerare și modul în care aceasta vă afectează relațiile interpersonale.
Dependența emoțională
Partenerul tău te împiedică să ai singur relațiile și spațiile tale.
Viața socială limitată
Cealaltă persoană vă limitează și controlează participarea la integrări, întâlniri sau activități sociale cu prietenii, colegii, familia, vecinii.
Control excesiv
Te obligă să-i arăți mesajele sau apelurile tale. Încercați să controlați cu cine comunicați și să vă monitorizați rețelele sociale, e-mailul și aplicațiile de mesagerie instantanee fără permisiune.
Deși poate părea puțin ciudat să luați în considerare acest aspect, este esențial să faceți acest lucru. În unele relații, factorul economic este o sursă de conflicte și suferințe enorme, mai ales atunci când unul dintre membri este victima abuzului economic.
Când celălalt te descurajează să economisești pentru viitorul tău și nici nu te încurajează să investești în tine, în educația ta sau să obții ceea ce îți dorești pe termen lung, merită să te gândești dacă merită să fii împreună.
Lipsa contribuției
Este acceptabil ca o situație financiară proastă să afecteze temporar contribuțiile unui cuplu; Dar dacă, având ocazia, nu ajută niciodată să acopere cheltuielile comune sau să satisfacă nevoile gospodăriei și îți pune toată responsabilitatea, atunci regândește relația.
Cheltuieli iresponsabile
Împreună cu cele de mai sus, te face să faci achiziții mari care îți afectează stabilitatea financiară. Te face să cheltuiești bani și să te îndatorezi pentru lucruri de care nu ai nevoie.
Controlul economic
Partenerul tău este cel care îți controlează finanțele și conturile bancare. În plus, vă împiedică să vă accesați banii și vă face să vă simțiți vinovat atunci când te plângi de acest lucru.
Fotografie de la Timur Weber/ Pexels
A fi într-o relație nu înseamnă să-ți sacrifici sănătatea mentală și fizică. Prin urmare, în acest articol, subliniem că atunci când o relație romantică vă deteriorează sănătatea la toate nivelurile și vă afectează negativ bunăstarea și calitatea vieții, este timpul să o rupeți.
Amintiți-vă că menținerea unei relații sănătoase necesită îngrijire reciprocă, sprijin, acceptare, respect, angajament, intimitate, pasiune și încredere. Dacă toate acestea sunt necesare, este timpul să vă puneți la îndoială rămânerea în relația respectivă. Trebuie să fii propria ta prioritate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Parentingul este, fără...
Cunoașterea personalității...
Parentingul este, fără...
Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...
Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...