România încearcă să rezolve „ecuația” educației de 35 de ani, dar cu fiecare modificare legislativă, pare să adauge tot mai multe necunoscute. Ce face Finlanda diferit și eficient?
Deși sunt tot mai bine înțelese, tulburările dislexice la copii rămân adesea greu de identificat, mai ales de către părinți.
Într-un articol publicat în GoodToKnow, Charlotte Gater, manager educațional la Explore Learning, oferă trei semne pentru părinții care doresc să recunoască din timp semnele acestor tulburări la copilul lor.
În primul rând, specialistul subliniază că dislexia „nu este o reflectare a inteligenței”.
„Cu sprijinul adecvat, copiii cu dislexie pot obține rezultate remarcabile. Esențial este să se recunoască nevoile unice de învățare ale fiecărui copil și să se adapteze strategiile educaționale în funcție de acestea”, adaugă ea.
SURSA FOTO: freepik.com @ tongpatong
Charlotte Gater explică apoi că dificultatea de a învăța o poezie poate fi un semn al tulburărilor dislexice.
„Copiii dislexici pot avea probleme în a recunoaște cuvintele care rimează sau în a descompune cuvintele în sunete distincte”, afirmă specialistul, menționând și o dezvoltare mai lentă a vorbirii la acești copii.
„Unii copii cu dislexie pot începe să vorbească mai târziu decât colegii lor sau pot avea dificultăți în a se exprima clar.
Ei întâmpină adesea probleme de procesare fonologică, ceea ce le afectează abilitatea de a pronunța sunetele corect”, explică expertul educațional.
Copiii cu dislexie întâmpină adesea dificultăți în a învăța alfabetul.
Charlotte Gater subliniază că acești copii pot avea probleme în a reține ordinea literelor sau în a asocia fiecare literă cu sunetul corespunzător.
„Aceste dificultăți sunt legate de problemele de memorie secvențială și de corespondența fonem-grafem, care sunt caracteristice dislexiei”, explică specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sistemul educațional din...
Sistemul educațional din...