Etapa egocentrică la copii: Cum se dezvoltă și ce semnificație are pentru evoluția lor emoțională și socială
Ești cu adevărat lipsit de somn pentru că te simți inconfortabil în orice poziție, multe haine nu se potrivesc, este dificil să stai din cauza presiunii asupra vezicii urinare și chiar ai dificultăți să stai în picioare pentru perioade lungi de timp.
Sarcina nu este ușoară și este normal să vă faceți griji pentru ceea ce urmează. Așadar, iată câteva sfaturi liniștitoare, care te vor pregăti bine pentru cea mai mare și mai minunată schimbare din viața ta.
Credem că nașterea sună înfricoșător, dar este un proces care a fost făcut de atâtea ori încât există șanse mari ca travaliul să meargă ca oricare altul. Din fericire, medicina a avansat suficient de mult încât să poți trece prin naștere complet fără durere, dar chiar dacă simți durere, vei uita rapid de ea. Cel mai important este că ai un copil și ai o viață întreagă în față alături de el.
Este normal să fii foarte emoționant și orice situație cu un copil mic provoacă un val de emoții și hormoni în tine. Și nu ne referim doar la bucurie, ci și la tristețe, când crezi că nu faci ceva bine, la vinovăția pe care o simți dacă, la furie în situații care te frustrează.
Într-adevăr, după ce ai născut corpul și mintea ta sunt într-o perioadă delicată și nu ar trebui să te învinovățiți că nu sunteți stabil emoțional tot timpul.
Totul va fi delicat și vei face fiecare pas cu toată atenția. Vei schimba o mulțime de scutece, vei alăpta mai des decât credeai și te vei întreba constant dacă totul este în regulă. Și da, ai nevoie doar de timp pentru a te obișnui cu noua, mica viață din viața ta și cu schimbările care vin odată cu titlul de mamă.
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels
Nu este nevoie să te prefaci că ești bine dacă nu dormi și dacă toate hainele tale sunt murdare cu lapte, mâncare pentru copii sau orice altceva. Este perfect în regulă să recunoști că uneori nu te simți confortabil, pentru că asta nu înseamnă că nu-ți iubești copilul și că nu ești o mamă bună.
Da, din păcate, este posibil să sângerezi până la șase săptămâni după naștere. S-ar putea să nu se întâmple, dar fiți pregătite pentru această posibilitate. Unele femei încetează să mai sângereze în prima săptămână după naștere, dar nu toate, așa că fiți pregătite.
Copiii cresc repede. Așa că nu complica lucrurile cu ținute fanteziste care sunt frumoase, dar extrem de nepractice. Primele fotografii frumoase le vei face după ce bebelușul împlinește trei luni, așa că până atunci folosește doar haine practice.
Când vine vorba de îmbrăcămintea pentru bebeluși, mulți părinți se confruntă cu o multitudine de opțiuni care pot deveni copleșitoare. Însă, dacă ar fi să alegi o singură piesă vestimentară esențială, salopetele ar trebui să fie pe primul loc. Acestea sunt, fără îndoială, singurele haine pentru bebeluși de care ai cu adevărat nevoie în primele luni de viață
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Se vorbește adesea despre...
Fiecare părinte își dorește să...
Pe măsură ce diferențele între...
Carlos González, pediatru...