Și-a făcut copilul să adoarmă în câteva secunde cu un sunet: Video devenit viral cu peste 12 milioane de vizualizări
Data publicării:
Un tată a devenit o vedetă pe Facebook, adormindu-și fiica în câteva secunde, cu un singur sunet.

Daniel Eisenman a devenit vedetă pe după ce a reușit să-și adoarmă fiica doar cu un singur sunet. În videoclip, tatăl stă întins pe pat cu fetița lui, care deodată începe să plângă.

Pentru mulți pare începutul unei tragedii în care bărbatul se va trezi încercând în toate felurile să o facă pe fetiță să nu mai țipe. În schimb, Daniel începe foarte calm să producă sunetul „Om” și în doar douăzeci de secunde fetița se liniștește și se oprește din plâns.

Totul datorită vibrației vocii bărbatului. „Uite cum faci o fetiță să nu mai plângă”, a scris Daniel pe rețelele de socializare, comentând videoclipul și lăsându-și adepții cu gura căscată care au comentat cu entuziasm clipul.

„Aceste lucruri chiar funcționează, mulțumesc tată”, a scris un utilizator. În timp ce un altul a spus că a încercat să folosească tehnica și a reușit să-și adoarmă fiul: „Poți râde de asta, dar aseară am încercat-o și a funcționat”.

Daniel a explicat utilizatorilor că fetița, care se numește Divina, s-a născut în timp ce mama ei asculta călugării tibetani producând sunetul „Om”. Bărbatul a mai dezvăluit că deseori o punea pe micuță să asculte acea mantră când era încă în burtica mamei sale.

„Nu știu dacă poate funcționa tot timpul”, a spus el, dar în toate videoclipurile postate pe Facebook, Divina se oprește din plâns de îndată ce tatăl ei scoate sunetul „Om”.

Mulți spun că au încercat să folosească tehnica lui Daniel și că au reușit să-l calmeze pe copil în acest fel. Pe de altă parte, savanții au demonstrat de multă vreme puterea mantrelor, capabile să calmeze nou-născuții și să le reproducă într-un fel pe cele pe care le-au simțit în pântecele mamei.

Youtube video image

Mantra OM (AUM) și semnificația ei

Litera ‘A’ (pronunție alungită) – acest sunet reprezintă începutul – crearea universului și a tot ce este în el. A fost descris ca simbolizând „starea conștientă sau de veghe”. În tradiția hindusă, acest sunet este asociat cu Dumnezeu – Creatorul. Sunetul vibrează în abdomen până în piept. Limba rămâne în partea inferioară a gurii și buzele sunt despărțite, creând un spațiu de deschidere.

Litera ‘U’ (se pronunta prelungit) – acest sunet semnifică fermitatea care te poartă prin viață  și energia cinetică, energie care susține întreaga creație. Din sunetul „A”, buzele încep să se miște împreună, iar sunetul vibrează în gât.

Litera „M” ( se pronunță „mmmm”) – caracterizează începutul purității, al adevărului și iluminarea. Aici limba ajunge în partea de sus a gurii și buzele se reunesc pentru a crea un sunet prelungit.

Există, de asemenea, un al patrulea pas: tăcerea; reziduul cu care rămânem odată ce respirația și sunetul se estompează. Născut din liniște, menținut de statornicitate și decolorându-se înapoi în tăcere – Om reprezintă faptul că totul se schimbă constant – de la mișcare la liniște, de la sunet la tăcere, ciclul nesfârșit al vieții….



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel