Știe că fiica ei nu va supraviețui, dar duce sarcina la termen pentru a salva alți copii
Data publicării:
Momentul sarcinii este minunat. Viitorii părinți se pregătesc din toate punctele de vedere înainte ca noul venit să intre în lume și abia așteaptă să- i cunoască. Mamele stabilesc apoi imediat o legătură foarte puternică cu copilul lor și fac tot posibilul pentru a-l face să se simtă bine în cele 9 luni de sarcină. 

Să îl simți în interiorul tău este ceva special și unic și mereu visezi la perioada care va urma, la momentul îm care îți vei ține pentru prima dată copilul în brațe.

Visezi la momentul creșterii, al jocului împreună, al călătoriei pentru a descoperi lumea, dar nu te gândești niciodată că aceste lucururi nu s-ar putea întâmpla niciodată. Și totuși, aceasta este tocmai situația în care s-a aflat cuplul protagonist al acestei povești. Doi tineri părinți care au trebuit să facă față unei perioade foarte tragice în existența lor și să ia o decizie complicată.

Povestea a avut loc în Tennessee, Statele Unite. La doar 23 de ani, Krysta Davis, a fost încântată la aflarea veștii că va avea primul copil.  

La doar 18 săptămâni de sarcină și în timpul controalelor de rutină, medicii au fost nevoiți să transmită cuplului un mesaj trist. Micuța lor, Rylei Arcadia Diane Lovett, nu avea nicio șansă să trăiască. Aceasta suferea de o afecțiune rară numită  anencefalie, în care bebelușului îi lipsesc părți ale creierului. Prin urmare copilul nu ar fi supraviețuit mult timp după naștere. Bucuria celor doi s-a transformat imediat în disperare profundă.

„A fost groaznic. Ne-am confruntat deja cu un avort spontan, iar faptul că trebuie să ne pierdem fiica încă o dată ne-a lăsat fără cuvinte”, a mărturisit Krysta. 

Situația s-a înrăutățit și mai mult atunci când împreună cu partenerul ei a trebuit să facă marea alegere. Medicii le-au spus că trebuie să decidă: să pună capăt sarcinii acum sau să o continue pentru a putea dona organele mai târziu.

Cei doi au ales să meargă înainte.

„Am decis să continuăm și să dăm naștere fetiței noastre. Am vrut ca nicio altă mamă să nu simtă ceea ce simțim noi. Când s-a născut Rylei, a fost incredibil și dragostea față de ea a fost imediată, dar știam că nu ar fi durat mult”, a povestit mama. 

Donarea de organe a permis însă altor doi micuți să supraviețuiască și să-și facă părinții fericiți. Fără Rylei aceștia nu ar fi supraviețuit: sacrificiul ei și al părinților ei nu a fost în zadar.

Ce este anencefalia

Anencefalia este o malformație congenitală severă a creierului și a sistemului nervos central, care se dezvoltă în stadiile foarte timpurii ale dezvoltării fetale. În această afecțiune, creierul copilului nu se dezvoltă normal și este, în esență, absent sau subdezvoltat în mare măsură. De obicei, anencefalia este însoțită de dezvoltarea incompletă sau absența craniului, astfel încât creierul poate să fie expus sau să aibă o acoperire minimală de țesut moale.

Această afecțiune este gravă și incompatibilă cu viața. Copiii născuți cu anencefalie au o supraviețuire foarte scurtă, iar majoritatea dintre ei mor în primele zile sau săptămâni de viață. De obicei, această malformație este detectată în timpul examinărilor de rutină ale sarcinii, precum ecografia prenatală, iar părinții pot opta pentru întreruperea sarcinii sau pot alege să continue sarcina cu cunoștința că copilul nu va supraviețui mult timp după naștere.

Cauza anencefaliei nu este complet înțeleasă, dar se crede că este legată de o combinație de factori genetici și de mediu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: anecefalie  copil  donare de organe  krysta bridwell  malformatii congenitale 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel