Teoria savuroasă și virală a unui tată despre părinții cu unul, doi sau mai mulți copii: „Par că au atins un alt nivel”
Data publicării:
Un tată din Tennessee a stârnit valuri pe internet după ce a împărtășit o teorie savuroasă despre diferențele dintre a crește unul, doi sau trei copii. 

Judson Veach (@judsonveachcomedy), cunoscut pentru umorul său de părinte milenial, a postat pe Instagram un video care a adunat rapid milioane de vizualizări și mii de reacții.

CITEȘTE ȘI „Acum am una...” Mesajul sfâșietor de la o mamă către soacra ei care a emoționat 16 milioane de utilizatori pe TikTok / VIDEO

De la unu la trei copii: cum se schimbă parentingul cu fiecare pas

„A avea un copil e ca și cum ai avea un câine. Trebuie doar să te asiguri că știe cum îl cheamă și să-l scoți afară din când în când”, scrie Judson în postarea sa. Cu umor autoironic, el explică faptul că un copil este ușor de gestionat.

Doi copii? „Exponențial mai greu.”

Însă părinții cu trei copii, spune el, par că au atins un alt nivel. Nu neapărat unul de control sau eficiență, ci mai degrabă o stare de... abandon haotic relaxat.

„Când ai trei copii, ești ca pe Shutter Island. Nu mai știi ce se întâmplă în jur. Ești gata să renunți la tot și să dispari într-o clipă”, glumește el.

„Viața cu doi copii e o goană după perfecțiune. Cu trei, renunți să mai mimezi controlul”

Într-un interviu pentru Newsweek, Judson povestește că el și soția lui se gândesc serios la posibilitatea de a face al treilea copil.

„Avem doi copii acum, dar discutăm des despre ideea de a avea încă unul”, spune el. „După ce luăm această decizie, singura întrebare importantă care rămâne e ce serial să urmăresc în timp ce mă recuperez după vasectomie... probabil Ballers.”

Lecțiile unui tată milenial: vulnerabilitate, umor și sinceritate

Judson se autodescrie ca fiind „un părinte milenial nevrotic” și spune că își dorește să le transmită copiilor săi valori profunde, în ciuda imperfecțiunilor proprii.

„Încerc să-i învăț că validarea externă nu e un înlocuitor pentru stima de sine. Și dacă ei reușesc să înțeleagă asta, poate mă pot învăța și pe mine”, adaugă el cu o sinceritate dezarmantă.

Al treilea copil: haos pur sau libertate asumată?

Judson compară sosirea celui de-al treilea copil cu o noapte de băut pe stomacul gol.

„La doi copii, ești foarte concentrat să pari treaz. La trei, ești prea beat ca să-ți mai pese.”

Postarea sa video, intitulată ironic „Nu face doi copii”, a devenit virală în doar câteva zile, adunând peste 3,8 milioane de vizualizări și mii de comentarii.

Reacții din comunitatea părinților

Comentariile nu au întârziat să apară. Mulți părinți s-au regăsit în teoria lui Judson, iar unii au venit cu propriile concluzii savuroase:

„Unul e un accesoriu. Doi sunt un stil de viață”, a scris un utilizator.

„Ca mamă a trei copii, pot confirma: este mult mai ușor decât cu doi. Parcă visez!”, a adăugat altcineva.

„Am trei copii sub cinci ani și, sincer, viața e mai simplă decât atunci când aveam doar doi.”

Totuși, nu toți sunt de acord. O mamă cu patru copii a spus că, din experiența ei, tranziția de la un copil la doi a fost cea mai grea.

Fiecare familie are propria realitate

„Ca în orice poveste spusă pe Instagram, oamenii ascultă experiența ta, dar în același timp își aud propria poveste”, spune Judson Veach.

„Mulți părinți par să rezoneze cu ideea că a fi părinte de doi copii vine cu provocări aparte. Cu doi copii, crești două persoane. Cu trei... crești un grup.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Nume elegante și unice pentru fetițe și băieței

Alegerea numelui perfect pentru copil este una dintre...



Cele mai noi articole

Top citite

Autismul nu e o vină. Nici o glumă. Este o realitate. Autismul nu e o rușine. Dar să folosești diagnosticul unui copil ca o jignire, da, asta e o rușine!

„Iadul care îi așteaptă pe copiii născuți după 2020”. Cercetătorii de la Bruxelles, avertisment pentru Generația Alfa și Generația Beta

Subiectele de la Evaluarea Națională de clasa a II-a: „Câți pereți vor fi acoperiți cu 24 de desene din Deșert, știind că pe fiecare perete încap câte 6 desene?”

Copilul tău te face „proastă”? Psiholog Claudia Vîja: „Dacă îi permiți să te jignească la început, nu te mira când lucrurile scapă de sub control”

pixel